Očištěnou a na růžičky rozebranou brokolici dáme do osolené vařicí vody a vaříme asi 8 minut. Na másle si mezitím orestujeme očištěnou a na kousky pokrájenou mrkev a na kolečka pokrájený pórek. Zalijeme vývarem z brokolice a mlékem, přidáme pohankové vločky a rozvaříme je doměkka. Přidáme uvařenou brokolici (pár kousků si necháme stranou) a ochucovadlo Solčanku. Nyní si z polévky odebereme několik kousků mrkve a zbylou polévku rozmixujeme dohladka. Z toastového chleba vykrájíme vykrajovátkem libovolné tvary (např. srdíčka) a ty opečeme na másle dozlatova. Některá srdíčka vhodíme do polévky a některá napíchneme spolu s brokolicí a mrkví na špejli. Ihned podáváme.
2 středně velké zelené cukety, 200 g kvalitní šunky, sádlo na vytření pekáčku, 100 ml smetany, 3 vejce, trochu strouhanky, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 200 g tvrdého sýra (s obsahem tuku minimálně 45%)
Na těsto: 150 g květáku, 1 bílek, 50 g mletých mandlí, 40 g pohankové nebo celozrnné mouky, špetka kypřicího prášku nebo jedlé sody, sůl a mletý pepř Na pizzu: 100 g šunky, 3 rajčata, 4 žampiony, 1 balíček mozzarelly, koření na pizzu (tymián…), hrst čerstvé rukoly a olivový olej
Zázvor je zdrojem řady tělu prospěšných vitamínů: A, B1, B2, C, E, i minerálních látek jako sodík, hořčík, fosfor, draslík, vápník či železo. Pokud budete zázvor pravidelně používat, podpoříte tím své trávení. Pomáhá také při rýmě a nachlazení a je prevencí rakoviny. Na kuřecí křídla na pomerančích budeme potřebovat: 500 g kuřecích křídel a pažitku nebo jarní cibulku na ozdobu. Na marinádu: 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 3 lžíce rajčatového protlaku, 3 stroužky česneku, šťávu z 1 pomeranče, 1 lžíci škrobu (popř. tapiokové mouky), 1/2 lžičky mletého pepře a 1/2 lžičky zázvorového koření.