Oběd

Vyberte si z 516 receptů

Kopřivová polévka

150 g listů z mladých kopřiv, 1 litr zeleninového vývaru, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 kelímek zakysané smetana (do polévky) – doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko, 1 žloutek, sůl, čerstvě mletý černý pepř, špetka muškátového oříšku a zakysaná smetana (na ozdobu).
Číst dále »
0 komentářů

Špenátové palačinky

cca 1/2 balíčku mraženého špenátového protlaku (170 až 200 g), 2 hrnky mléka (tj. 4 až 5 dl), 2 vejce, asi 200 g polohrubé mouky, trochu soli, mletý pepř, 2 až 3 stroužky česneku, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
27 března., 2024
Drůbež

Pekingská kachna

Připravit doma pekingskou kachnu není úplně jednoduché, s námi to však zvládnete na jedničku!
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024
Zeleninová jídla

Pórkový koláč (quiche)

Těsto: 200 g hladké mouky, 2 až 3 lžíce studené vody, špetka soli, 120 g másla Náplň: 6 pórků, 5 lžic olivového oleje, 200 g kuřecích prsou, 2 dl vývaru, 100 ml smetany, sůl, mletý pepř, špetka muškátového oříšku, 5 vajec
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024
Bramborové pokrmy

Kopřivové bramboráky

800 g brambor, 1 svazek mladých kopřiv, 2 vejce, 100 g hladké mouky, 5 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, sůl, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024
Polévky teplé

Špenátová polévka

1/2 kg čerstvých špenátových listů, 2 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 litr vývaru, 1 kelímek smetany 33% (vyzkoušejte naši smetanu Ranko), sůl, mletý pepř a špetka muškátového oříšku.
Číst dále »
0 komentářů
25 března., 2024
Polévky teplé

Krémová česnečka z medvědího česneku

1 hrst (asi 150 g) čerstvých listů medvědího česneku, 3 brambory, 1 cibule, 2 lžíce másla (vyzkoušejte naše máslo Ranko), 1 l zeleninového vývaru, 200 ml smetany, sůl, bílý pepř
Číst dále »
0 komentářů
16 března., 2024
Hovězí maso

Dušená mrkev s hovězím masem

1 kg hovězího masa (nejlépe kližka na guláš), 1 litr vody, 4 lžíce olivového oleje, 3 cibule, 1 kg mrkve, 1 lžíce cukru, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy a 1 rajčatový protlak.
Číst dále »
0 komentářů
16 března., 2024
Ryby a mořské plody

Losos v kabátku se špenátem a bazalkovou omáčkou

400 g lososa, 2 hrsti špenátových listů, 1 lžíce másla, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 200 ml smetany, sůl, pepř, 1 balení listového těsta, 1 žloutek, 1 dl bílého vína, ½ dl vývaru, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 hrst čerstvé bazalky
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky