Oběd

Vyberte si z 513 receptů

23 května., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Palačinky se špenátem a sýrovou omáčkou

Palačinky nemusejí být pouze na sladko. Vyzkoušejte báječné palačinky plněné špenátem a přelité sýrovou omáčkou. Budete se olizovat ještě zítra. Na palačinky plněné se špenátem a sýrovou omáčkou si připravíme: 1️⃣ Na špenátovou náplň: 3 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžíci hladké mouky, trochu vody, 300 g mraženého špenátu (doporučujeme náš špenát Dle Gusta), 100 g měkkého tvarohu, 4 lžíce pomazánkového másla, sůl a trochu strouhaného nebo mletého muškátového oříšku. 2️⃣ Na palačinky: 100 g hladké mouky, 250 ml mléka, 2 lžíce oleje, trochu soli, 2 vejce a olej na smažení. 3️⃣ Na sýrovou omáčku pak: 50 g másla, 1 lžíci hladké mouky, 1/8 litru smetany, trochu soli, 200 g strouhaného sýra a čerstvě mletý pepř.
Číst dále »
22 května., 2024
Rýžové pokrmy

Rizoto s medem a sýrem

Toto skvělé rizoto s medem a parmazánem je jednoduché, ale jistě vás překvapí svou vynikající chutí. Připravíme si na něj: 2 lžíce olivového oleje, 350 g rýže, 1 cibuli, 2 dl vína, asi 1 litr zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, 1 lžíci medu, 100 g parmazánu (popř. jiného tvrdého sýra), sůl, čerstvý mletý pepř a citron (podle chuti).
Číst dále »

Skořicové batáty

Přinášíme vám přílohu nabitou vitamíny a zajímavou chutí. Skvěle se hodí k dlouho pečeným hovězím masům, nebo k drůbeži. Pojďte s námi vyzkoušet pečené batáty se skořicí a bylinkami.
Číst dále »
17 května., 2024
Zeleninová jídla

Pečené ředkvičky

asi 14 větších ředkviček, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, pár snítek čerstvého tymiánu
Číst dále »
16 května., 2024
Omáčky a dresinky

Jogurtový dip s petrželkou

150 ml (1 malý kelímek) bílého smetanového jogurtu, 2 stroužky česneku, šťáva z 1/2 citronu, 1 lžíce olivového oleje, sůl, nasekaná zelená petrželka
Číst dále »
14 května., 2024
Bezmasá jídla

Bulgurové placičky

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme bulgur a zalijeme vývarem. Necháme vařit dokud se vývar nevypaří a bulgur není uvařený. K uvařenému a trochu vychladlému bulguru přidáme nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr a vajíčka. Osolíme, opepříme a přihodíme čerstvě nasekané bylinky. Vše důkladně promícháme a ze vzniklé hmoty tvarujeme placičky, které vyskládáme na pečicí papír. Potřeme je olivovým olejem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Dozlatova opečené placičky podáváme se zakysanou smetanou.
Číst dále »
13 května., 2024
Těstoviny

Italské těstoviny se sušenými rajčaty a olivami

500 g těstovin (doporučujeme penne nebo mašličky COOP Premium), asi 10 kousků sušených rajčat naložených v oleji, 150 g oliv, čerstvé bylinky a parmazán na posypání
Číst dále »
9 května., 2024
Zeleninová jídla

Koláč s rajčaty a bylinkami

4 vejce, 125 g jemných ovesných vloček, 125 g hladké mouky, 125 g másla, 750 g čerstvých rajčat, 1 cibule, 1 stroužek česneku, svazeček čerstvých bylinek (např. petrželka, pažitka, kopr, tymián…), 300 g zakysané smetany (doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko), 150 g nahrubo nastrouhaného sýra, mletý pepř, sůl
Číst dále »
9 května., 2024
Vepřové maso

Pečená vepřová krkovička na šalvěji

K různým druhům mase se hodí různé druhy koření a bylinek. Každé maso chce provonět něčím jiným. Drůbež má nejraději tymián, hovězí rozmarýn a vepřové přímo miluje šalvěj. Že jste to ještě nejedli? Tak to zkuste tento recept.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky