Oběd

Vyberte si z 513 receptů

4 června., 2024
Drůbež

Kuřecí kari

Děláte doma kuřecí kari? Vyzkoušejte tohle a nebudete litovat, protože je naprosto luxusní! Připravíme si: 1 cibuli, 1 chilli papričku (nemusí být), 2 lžíce řepkového oleje (na cibuli a chilli papričky), 200 ml smetany (12%), 500 g kuřecích prsou, 2 lžíce kari koření (doporučujeme naši značku Dle Gusta), 4 lžíce řepkového oleje (na kuřecí maso), sůl, kousek čerstvého zázvoru, šťávu z 1/2 limetky (popř. citronu) a čerstvé zelené bylinky.
Číst dále »
3 června., 2024
Zeleninová jídla

Zelené fazolky s česnekem a oříšky

Zelené fazolky nejsou jen vegetariánské jídlo, ale dokáží být i skvělou přílohou pro každého masožravce. Důležité je však fazolky připravit tak, aby zůstaly krásně křupavé. To díky blanšírování zvládneme hravě. Pak je stačí jen opéct s česnekem a oříšky… a lahůdka je na stole. Na zelené fazolky s česnekem a oříšky si přichystáme: 400 g zelených fazolek (my jsme použili naše mražené fazolky Dle Gusta, ale během léta můžete mít i čerstvé ze zahrádky), 3 litry vody, 3 lžíce soli (do vody), 2 lžíce másla, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, hrst oříšků podle chuti (piniové, kešu…), sůl, hrubě mletý pepř a citronovou šťávu.
Číst dále »
3 června., 2024
Saláty

Salát coleslaw

2 mrkve, 1 menší bílé hlávkové zelí, 1 cibule, menší celer, na zálivku: majonéza, hořčice, zakysaná smetana, sůl, pepř, ocet
Číst dále »
3 června., 2024
Saláty

Okurkový salát s avokádem

1 salátová okurka, 1 zralé avokádo, ledový salát, čerstvý kopr, olivový olej, citronová šťáva, pepř, cukr, sůl
Číst dále »
30 května., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Párečky v listovém těstě

1 balení listového těsta, asi 16 malých párečků (záleží na velikosti), 3 stroužky česneku, sůl, 1 vejce
Číst dále »
30 května., 2024
Polévky teplé

Smetanová mrkvová polévka

500 g mrkve, 2 brambory, 1 cibule, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 l zeleninového vývaru, 1 kelímek (200 g) sladké smetany, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý pepř, kousek másla a čerstvé zelené bylinky nebo klíčky (na ozdobu)
Číst dále »
30 května., 2024
Přílohy

Květáková kaše

Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Spolu s oloupanými stroužky česneku dáme vařit do osolené vroucí vody. Vaříme doměkka po dobu zhruba 15 minut a poté veškerou vodu slijeme. Do hrnce přilijeme teplou smetanu a rozmixujeme tyčovým ručním mixerem dohladka. Dochutíme solí, mletým pepřem a troškou strouhaného muškátového oříšku. Květákovou kaši před servírováním posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme ke stejným jídlům jako bramborovou kaši.
Číst dále »
27 května., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Kuskus s rajčaty

15 až 20 cherry rajčátek, 3 lžíce olivového oleje, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 450 ml zeleninvého nebo masového vývaru, 250 g kuskusu, sůl, mletý pepř, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce posekaného koriandru (popř. petrželky), 2 lžíce citronové šťávy
Číst dále »
23 května., 2024
Drůbež

Kuřecí kung-pao

Máte rádi asijskou kuchyni? V tom případě si s námi připravte kung-pao s rýží. Je rychle hotové a díky koření Čína Dle Gusta výborně chutná. Na kuřecí kung-pao budeme potřebovat: 500 g kuřecích prsou, 2 lžíce jemného bramborového škrobu, 3 lžíce sojové omáčky, 5 lžic olivového oleje, 1 dl sladkého bílého aromatizovaného vermutového vína (např. Cinzano bianco), 1 lžíci koření na čínu (doporučujeme naše koření Čína Dle Gusta), 3 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 100 g nesolených burských oříšků, 1 lžíci vinného octa, 1 lžíci cukru a případně trošku soli.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky