Těstoviny si uvaříme v osolené vodě, přičemž na dvě zbývající minuty přidáme omytou, očištěnou a pokrájenou kapustu. Po uvaření těstoviny s kapustou slijeme a zakápneme olivovým olejem. Slaninu nakrájíme na plátky a dokřupava ji na pánvi bez tuku opražíme. Do větší mísy vložíme těstoviny s kapustou, přidáme opraženou slaninu a vše zlehka promícháme. Přesypeme jemně nastrouhaným parmazánem či jiným sýrem a ihned podáváme.
Na těsto: 150 g květáku, 1 bílek, 50 g mletých mandlí, 40 g pohankové nebo celozrnné mouky, špetka kypřicího prášku nebo jedlé sody, sůl a mletý pepř Na pizzu: 100 g šunky, 3 rajčata, 4 žampiony, 1 balíček mozzarelly, koření na pizzu (tymián…), hrst čerstvé rukoly a olivový olej
Vyzkoušejte kuře trochu jinak – třeba s čokoládou. Je totiž skvělé! Připravíme si na něj: 1 kuře (o váze asi 1 kg), sůl, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, šťáva z 1/2 citronu, 3 lžíce medu, 1 lžička mleté skořice, trochu drceného chilli koření, 1/2 litru vody nebo kuřecího vývaru a 80 g kvalitní hořké čokolády.
2 hrnky kulatozrnné rýže (např. značky Varoma), 1 menší červená řepa, 4 dl bílého vína, 2 cibule, 1/2 l vývaru, 100 g parmazánu, 1/2 másla, sůl, bylinky na ozdobu