Oběd

Vyberte si z 520 receptů

Bramborové placky (lokše) s povidly a mákem

Milují i vaše děti mák se sladkými povidly? Pokud ano, připravte jim ke Dni dětí tyhle skvělé placky a udělejte jim tak sobotní svátek přesně podle jejich gusta! Na lokše (placky) si připravíme: 800 g vařených brambor, 2 vejce, 300 g polohrubé mouky a 1 lžičku soli. Dále pak: přepuštěné máslo ghí (na pečení placek), 200 g švestkových povidel (doporučujeme naše povidla Dle gusta), 100 g jemně umletého máku, 50 g moučkového cukru a máslo (na přelití).
Číst dále »
1 komentář
30 května., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Párečky v listovém těstě

1 balení listového těsta, asi 16 malých párečků (záleží na velikosti), 3 stroužky česneku, sůl, 1 vejce
Číst dále »
0 komentářů
30 května., 2024
Polévky teplé

Smetanová mrkvová polévka

500 g mrkve, 2 brambory, 1 cibule, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 l zeleninového vývaru, 1 kelímek (200 g) sladké smetany, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý pepř, kousek másla a čerstvé zelené bylinky nebo klíčky (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
30 května., 2024
Přílohy

Květáková kaše

Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Spolu s oloupanými stroužky česneku dáme vařit do osolené vroucí vody. Vaříme doměkka po dobu zhruba 15 minut a poté veškerou vodu slijeme. Do hrnce přilijeme teplou smetanu a rozmixujeme tyčovým ručním mixerem dohladka. Dochutíme solí, mletým pepřem a troškou strouhaného muškátového oříšku. Květákovou kaši před servírováním posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme ke stejným jídlům jako bramborovou kaši.
Číst dále »
0 komentářů
27 května., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Kuskus s rajčaty

15 až 20 cherry rajčátek, 3 lžíce olivového oleje, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 450 ml zeleninvého nebo masového vývaru, 250 g kuskusu, sůl, mletý pepř, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce posekaného koriandru (popř. petrželky), 2 lžíce citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů
23 května., 2024
Drůbež

Kuřecí kung-pao

Máte rádi asijskou kuchyni? V tom případě si s námi připravte kung-pao s rýží. Je rychle hotové a díky koření Čína Dle Gusta výborně chutná. Na kuřecí kung-pao budeme potřebovat: 500 g kuřecích prsou, 2 lžíce jemného bramborového škrobu, 3 lžíce sojové omáčky, 5 lžic olivového oleje, 1 dl sladkého bílého aromatizovaného vermutového vína (např. Cinzano bianco), 1 lžíci koření na čínu (doporučujeme naše koření Čína Dle Gusta), 3 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 100 g nesolených burských oříšků, 1 lžíci vinného octa, 1 lžíci cukru a případně trošku soli.
Číst dále »
0 komentářů
23 května., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Palačinky se špenátem a sýrovou omáčkou

Palačinky nemusejí být pouze na sladko. Vyzkoušejte báječné palačinky plněné špenátem a přelité sýrovou omáčkou. Budete se olizovat ještě zítra. Na palačinky plněné se špenátem a sýrovou omáčkou si připravíme: 1️⃣ Na špenátovou náplň: 3 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžíci hladké mouky, trochu vody, 300 g mraženého špenátu (doporučujeme náš špenát Dle Gusta), 100 g měkkého tvarohu, 4 lžíce pomazánkového másla, sůl a trochu strouhaného nebo mletého muškátového oříšku. 2️⃣ Na palačinky: 100 g hladké mouky, 250 ml mléka, 2 lžíce oleje, trochu soli, 2 vejce a olej na smažení. 3️⃣ Na sýrovou omáčku pak: 50 g másla, 1 lžíci hladké mouky, 1/8 litru smetany, trochu soli, 200 g strouhaného sýra a čerstvě mletý pepř.
Číst dále »
0 komentářů
22 května., 2024
Rýžové pokrmy

Rizoto s medem a sýrem

Toto skvělé rizoto s medem a parmazánem je jednoduché, ale jistě vás překvapí svou vynikající chutí. Připravíme si na něj: 2 lžíce olivového oleje, 350 g rýže, 1 cibuli, 2 dl vína, asi 1 litr zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, 1 lžíci medu, 100 g parmazánu (popř. jiného tvrdého sýra), sůl, čerstvý mletý pepř a citron (podle chuti).
Číst dále »
0 komentářů

Skořicové batáty

Přinášíme vám přílohu nabitou vitamíny a zajímavou chutí. Skvěle se hodí k dlouho pečeným hovězím masům, nebo k drůbeži. Pojďte s námi vyzkoušet pečené batáty se skořicí a bylinkami.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky