Oběd

Vyberte si z 513 receptů

Čočková sekaná

Do předem uvařené čočky přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Přidáme vejce a prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli a ochutíme kmínem, solí a pepřem. Zahustíme strouhankou a vytvarujeme sekanou, kterou vložíme do předem vymaštěněho pekáče. Pečeme cca 1 hodinu na 180 stupňů Celsia. Podáváme například s bramborovou kaší.
Číst dále »
17 ledna., 2025
Ryby a mořské plody

Kuskus s tuňákem a cibulí

2 lžíce másla, 2 červené cibule, 2 konzervy tuňáka v olivovém oleji, 1 jarní cibulka, 3 stroužky česneku, sůl, šťáva z 1/2 citronu, 200 g kuskusu, 3 dl vody nebo vývaru, několik lístků čerstvých bylinek – např. máty nebo rukoly (nemusí být)
Číst dále »
14 ledna., 2025
Drůbež

Kuřecí maso se zázvorem

500 g kuřecího masa, 3 červené cibule, 100 g čerstvého zázvoru, 1 dl olivového oleje, 2 lžíce medu, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, mletý pepř, 4 stroužky česneku
Číst dále »

Květákový koláč

Svačina nebo lehká večeře, která nejenže dostatečně zasytí, ale je také ještě zdravější variantou než například cibulový koláč. Na květákový koláč se špenátem budeme potřebovat: 1 malý květák, 1 cibuli, 7 vajec, 2 stroužky česneku, 1 hrnek polohrubé mouky polohrubá mouka (pro zdravější variantu můžeme nahradit celozrnnou), 1 hrnek strouhaného tvrdého sýra, 1 prášek do pečiva, 1 lžíci oleje (pro zdravější verzi doporučujeme olivový), sůl a pepř.
Číst dále »

Cizrnová polévka

400 g cizrny, 100 g másla, 1 cibule, 4 rajčata, 2 lžičky římského kmínu, trochu mletého pepře, 4 stroužky česneku, 1 litr zeleninového vývaru, 250 ml smetany (12%) a trochu zelené petrželky na ozdobu
Číst dále »

Teplý salát z červené čočky

2 hrnky červené čočky, 3 hrnky zeleninového vývaru, 1 cibule, 3 rajčata, 1 až 2 lžičky dijonské hořčice, 2 papriky, sůl, pepř, petrželka, citron, olivový olej
Číst dále »
7 ledna., 2025
Polévky teplé

Kuřecí vývar s domácími nudličkami

Polévka: 400 g kuřete nebo kuřecích kostí, 1 a 1/2 litru vody, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 1 cibule, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, sůl, mletý pepř, zelená petrželka Nudličky: 4 lžíce hrubé mouky, 1 vejce
Číst dále »

Polévka z hlívy ústřičné

asi 400 g čerstvé hlívy ústřičné, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 brambory, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, 1 l zeleninového vývaru (může být z kostky), sůl, drcený barevný pepř, trochu zakysané smetany, zelené bylinky na ozdobu
Číst dále »
7 ledna., 2025
Polévky teplé

Tradiční japonská polévka miso

Kousek řasy wakame, 2 houby shitake, 100 g neochuceného tofu, 1 lžíce oleje, 2 jarní cibulky nebo kousek pórku, 2 lžíce miso pasty,  2 lžíce kvalitní sojové omáčky, 500 ml vývaru (drůbežího nebo zeleninového), dále dle chuti: libovolnou blanšírovanou zeleninu (brokolici, hrášek, ředkvičky), pšeničné nudle, hrst čerstvých klíčků nebo výhonků, trochu nasekaného zázvoru.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky