Narozeniny

Vyberte si z 204 receptů

8 listopadu., 2023
Moučníky pečené

Mrkvové muffiny

400 g mrkve, 250 g krystalového cukru, šťáva z 1 citronu, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky mleté skořice, 1 lžička jedlé sody, 200 ml oleje
Číst dále »
0 komentářů
25 září., 2023
Drůbež

Kuře na pivě

1 kuře, sůl, 2 lžíce medu, 1 lžíce hořčice, 1/2 másla, 2 cibule, 200 g slaniny, 1 černé pivo, šťáva z 1 citronu, trochu čerstvého (popř. sušeného) rozmarýnu
Číst dále »
0 komentářů
21 září., 2023
Moučníky pečené

Pivní štrůdl

Těsto: 250 g másla, 10 lžic piva, 2 žloutky, 500 g hladké mouky, 2 lžíce octa, strouhanka Náplň: strouhaná jablka, oříšky, rozinky, skořice, cukr (podle chuti) Dále: tuk na pomazání štrůdlu, moučkový cukr na posypání
Číst dále »
0 komentářů
15 září., 2023
Moučníky pečené

Jablka v karamelu s vanilkovou zmrzlinou

Pokud jste milovníky karamelu, pak si tento sladký a lahodný dezert jistě zamilujete. Společně s kopečkem vanilkové zmrzliny nemá chybu!
Číst dále »
0 komentářů
8 září., 2023
Moučníky pečené

Švestkový koláč s tvarohem

Těsto: 50 g Hery, 300 g hladké mouky, 60 g krupicového cukru, 1/2 kostky droždí, 100 ml mléka, 1 vejce, trochu soli Tvarohová náplň: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 150 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr Dále: asi 300 g švestek
Číst dále »
0 komentářů

Vafle se zmrzlinou a čokoládou

Mléko smícháme se žloutky (bílky dáme zvlášť – budou se šlehat) a olejem. Přimícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, cukrem a solí. Když máme připravené hladké těsto, vyšleháme bílky a jemně je do těsta vmícháme. Vafle pečeme na rozpáleném vaflovači dozlatova. Na horké vafle klademe kopečky zmrzliny, přelijeme rozpuštěnou čokoládou a okamžitě podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
26 července., 2023
Nápoje studené

Koktejl Cuba Libre

Limetku omyjeme (neloupeme) a nakrájíme na menší dílky. Ty vložíme do vysoké sklenice spolu s kostkami ledu a zalijeme třtinovým rumem. Zbytek sklenice dolijeme colou a ozdobíme plátkem limetky. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí tvarohová zmrzlina

1 kelímek (200 g) zakysané smetany Ranko, 250 g měkkého tvarohu (vyzkoušejte např. měkký tvaroh Ranko), 100 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru (můžete použít i vanilínový cukr Varoma)
Číst dále »
0 komentářů
8 června., 2023
Domácí výrobky

Domácí karamelky

Do hlubšího kastrolu na sporáku si nasypeme cukr a začneme jej pomalu rozehřívat nad  ohněm. Stále mícháme, aby se nám nepřipálil. Do rozpuštěného cukru zlato-hnědé barvy přidáme máslo a stále mícháme. Necháme znova zbarvit zlato-hnědé a odstavíme z ohně. Poté pomalu přilijeme ohřátou smetanu a pečlivě smícháme a spojíme. Vzniklou karamelovou hmotu nalijeme do máslem vymazané nádoby, posypeme mořskou solí a necháme tuhnout při pokojové teplotě. Než hmota ztuhne úplně, nakrájíme ji na malé úhledné karamelky (krychličky či kvádříky) – nejlépe to jde nožem namočeným do studené vody .
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky