Narozeniny

Vyberte si z 204 receptů

5 února., 2021
Moučníky pečené

Smažený cheesecake

Tenhle krémový dezert jistě každý zná, co ho ale posunout na novou úroveň a přidat trochu křupavosti? Budete se rozplývat!
Číst dále »
0 komentářů
18 ledna., 2021
Nápoje teplé

Mocca čokoláda

1 litr polotučného mléka, 200 g nastrouhané kvalitní hořké čokolády, 3 lžíce holandského kakaa, ½ šálku cukru, ¼ šálku silné kávy (espressa), šlehačka, strouhané oříšky a čokoláda na ozdobu (podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí rýžové víno (Sake)

3 l vody, 1 kg krystalového cukru, 1/2 kg rýže, 1 kostka droždí, 50 g rozinek, 6 ks nového koření, 6 ks hřebíčku, 1 vanilkový lusk, kus (asi 5 cm) čerstvého zázvoru, 1 chemicky neošetřený pomeranč, 1 chemicky neošetřený citron
Číst dále »
3 komentáře
8 října., 2020
Moučníky nepečené

Limetkový nepečený cheesecake

Tento osvěžující lehký dezert se hodí nejen pro letní dny, ale oblíbíte si ho tak, že si jej budete chtít dopřávat pořád.
Číst dále »
0 komentářů
8 října., 2020
Sladká jídla

Palačinky plněné tvarohem

Těsto: 2 vejce, ½ l mléka, 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 40 g krupicového cukru, olej na smažení Náplň: 500 g plnotučného tvarohu, 2 lžíce bílého jogurtu, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, strouhaná citrónová kůra, 2 bílky, špetka soli
Číst dále »
0 komentářů
11 září., 2020
Moučníky pečené

Čokoládové makronky

Těsto: 200 g moučkového cukru, 100 g mletých mandlí, 50 g holandského kakaa, 4 bílky, 130 g krystalového cukru Náplň: 4 vejce, 200 g krystalového cukru, 200 g hořké čokolády, 1 máslo
Číst dále »
0 komentářů
29 července., 2020
Nápoje studené

Nealkoholické (virgin) mojito

1 limetka, asi 10 lístků čerstvé máty, 2 lžíce třtinového cukru, ledová tříšť (případně několik kostek ledu), cca 2 dl sodovky
Číst dále »
0 komentářů
28 července., 2020
Nápoje studené

Koktejl Mojito

1 limetka, 10 lístků čerstvé máty, 2 lžíce třtinového cukru, ledová tříšť (případně několik kostek ledu), 4 cl bílého rumu, 2 dl sodovky
Číst dále »
0 komentářů
19 června., 2020
Hovězí maso

Tatarský biftek z hovězí svíčkové

Hovězí maso najemno naškrábeme ostrým nožem a dáme vychladit na 20 minut do lednice. Na talíři poté z masa vytvarujeme bochánky (z daného množství budou 4 talíře/ porce) a uprostřed každého uděláme důlek, do nějž rozklepneme vajíčko (popř. jen zakapeme olivovým olejem). Okolo masa servírujeme jemně nasekanou cibulku, pokrájené kyselé okurky, kapary, a v malých mističkách i oba druhy hořčice, kečup, tabasko, worchesterskou omáčku, sůl, čerstvě mletý pepř, drcený kmín, chilli a mletou papriku. Na rozpáleném oleji opečeme topinky a potřeme je česnekem. Na každém strávníkovi pak necháme vlastní smíchání a namixování ingrediencí na tatarák podle libosti.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky