Narozeniny

Vyberte si z 204 receptů

Zdravý rybí burger (fishburger)

300 g kvalitního rybího filé, trochu soli, 1 lžička koření na ryby, 2 vejce, 2 lžíce mléka, strouhanka z toastového chleba, trochu oleje na opečení karbanátků, 4 celozrnné housky, listy zeleného salátu, 1 rajče, 1/2 červené cibule, domácí tatarská omáčka, klíčky či naklíčená semínka (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
17 února., 2022
Nápoje teplé

Káva s brandy a šlehačkou

3/4 šálku silné překapávané kávy, 4 cl brandy (např. Metaxa), cukr podle chuti, 20 g hořké čokolády, našlehaná šlehačka (nejlépe domácí)
Číst dále »
0 komentářů

Palačinky s pomerančovým máslem

Palačinky: 500 ml mléka, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 40 g cukru, špetka soli, olej na smažení Pomerančové máslo: 1/4 másla, 1 lžíce pomerančové šťávy, 4 lžíce tekutého medu, 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry, trošku hrubozrnné soli
Číst dále »
0 komentářů
16 února., 2022
Moučníky nepečené

Dezert tiramisu

500 g mascarpone, 2 balíčky cukrářských piškotů, 1/8 l studené silné kávy (překapané), 10 lžic likéru Amaretto (popř. tuzemáku), 3 žloutky, 50 g moučkového cukru, asi 3 lžíce kvalitního kakaa
Číst dále »
0 komentářů
30 prosince., 2021
Předkrmy a lehká jídla

Hermelínová pomazánka v chlebu

Hledáte nějakou skvělou pomazánku na silvestrovskou oslavu? Vyzkoušejte tuto hermelínovou v bochníčku, kdy si každý podle libosti ulamuje chléb a nabírá si na něj pomazánku.
Číst dále »
0 komentářů
4 listopadu., 2021
Hovězí maso

Hovězí líčka na víně

1 kg hovězích líček, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 celer, 1 petržel, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového pyré, 500 ml hovězího vývaru, 200 ml suchého červeného vína, máslo, sůl, pepř, bobkový list, hladká mouka
Číst dále »
0 komentářů
1 listopadu., 2021
Drůbež

Kohout (nebo kuře) na víně

1 kohoutek (nebo 1 kuře), olej na smažení (např. řepkový olej Varoma), 2 cibule, 1 mrkev, špetka cukru, 0,3 l slepičího vývaru, 0,6 l suchého červeného vína (vyzkoušejte víno Árie), sůl, mletý pepř, čerstvé bylinky (např. šalvěj, tymián, rozmarýn), trochu olivového oleje, 150 g žampiónů, 4 stroužky česneku
Číst dále »
0 komentářů
15 října., 2021
Přílohy

Česneková bageta

Bagetu rozkrájíme na plátky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem a jemně pokapeme olivovým olejem. Poté každý plátek potřeme česnekem rozetřeným se solí a nasekanými bylinkami. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 180° Celsia asi na 10 minut. Dozlatova upečené česnekové bagety posypeme bílým pepřem a malinko zakápneme rozehřátým máslem. Podáváme například k různým polévkám nebo paštikám.
Číst dále »
0 komentářů
10 září., 2021
Bramborové pokrmy

Bramborové noky s rajčatovou omáčkou

Noky: 500 g brambor, 150 g hladké mouky, 1 lžička soli, trochu hladké mouky na vyválení Rajčatová omáčka: 5 větších zralých rajčat (popř. 1 plechovka loupaných rajčat), 4 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl, trochu soli a vinného octa Na ozdobu: čerstvé zelené bylinky (např. bazalka), strouhaný sýr (nejlépe parmazán)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky