Narozeniny

Vyberte si z 203 receptů

Polévka z hlívy ústřičné

asi 400 g čerstvé hlívy ústřičné, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 brambory, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, 1 l zeleninového vývaru (může být z kostky), sůl, drcený barevný pepř, trochu zakysané smetany, zelené bylinky na ozdobu
Číst dále »

Domácí zeleninové chipsy

jakákoliv kořenová zelenina, sůl, olivový olej, sušený česnek, chilli koření, pepř, oregano, paprika sladká
Číst dále »
28 prosince., 2024
Pomazánky

Tvarohová pomazánka s koprem

250 g měkkého tvarohu Ranko, 1/2 kelímku zakysané smetany Ranko, 4 stroužky česneku, sůl, svazek čerstvého kopru, sezamová semínka neloupaná (nemusí být)
Číst dále »
28 prosince., 2024
Pomazánky

Křenová pomazánka

3 balení smetanového sýra Duko, 1 malý smetanový bílý jogurt (vyzkoušejte náš jogurt Ranko), 3 lžíce nastrouhaného čerstvého křenu (pokud jej nemáme, použijeme křen ve skleničce), sůl, pepř
Číst dále »

Naložené sýry

1/2 litru olivového oleje, trochu červené papriky, zelené bylinky (např. pažitka), 1 lžíce celého pepře, 3 stroužky česneku, 600 g sýrů podle chuti (romadúr, balkánský sýr, korbáčik, parenicu, hermelín…), 2 feferonky
Číst dále »
28 prosince., 2024
Přílohy

Česnekové uzlíky

Těsto: 1 kg hladké mouky, sůl, 1 kostka droždí, 2 lžíce cukru, 1/2 l mléka, 1 dl oleje Na potření: 2 vejce, 5 stroužků česneku, 50 g másla, 2 lžíce máku nebo sezamových semínek, sůl
Číst dále »
20 prosince., 2024
Ryby a mořské plody

Smažený kapr s jogurtem a mandlemi

1 očištěný kapr (rozdělený na podkovy), sůl, trochu drceného kmínu, 150 ml bílého jogurtu, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení, 50 g másla, 150 g mandlových plátků, 1 citron, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
10 prosince., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Cibule zapečené s kozím sýrem a slaninou

4 velké červené cibule (popř. mohou být i bílé či žluté), 150 g kvalitní slaniny, 150 g kozího sýra, čerstvý tymián (nemusí být)
Číst dále »
13 listopadu., 2024
Saláty

Hruškový salát se sýrem a ořechy

Hrušky oloupeme, nakrájíme na měsíčky a vykrojíme jádřince. Na rozehřátém másle na pánvičce pokrájené hrušky opečeme, přidáme rozpůlené vlašské ořechy, vše posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Karamelizované hrušky s ořechy poklademe na natrhané listy salátů a posypeme nahrubo nakrájeným modrým plísňovým sýrem. Pokapeme troškou balzamikového octa a podáváme s čerstvou bílou bagetkou.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky