Střední

Vyberte si z 444 receptů

19 července., 2024
Mleté maso

Plněné a zapečené cukety

2 dlouhé cukety, olivový olej, 3 cibule, 300 g mletého hovězího masa, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, trochu drceného kmínu, 1 lžička provensálského koření, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45%), 4 lžíce rajského protlaku
Číst dále »
0 komentářů
10 července., 2024
Rýžové pokrmy

Rizoto se sušenými rajčaty

4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 400 g rýže (nejlepší je kulatá rýže zvaná arborio), 3 stroužky česneku, 2 dl bílého vína, cca 1 litr vývaru, sklenička naložených sušených rajčat v oleji, sůl, čerstvě mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
4 července., 2024
Zeleninová jídla

Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou

Jednoduchá a lehká večeře, která je vhodná nejen pro milovníky vegetariánské kuchyně. Připravíme si na ni: 1 větší lilek, 3 rajčata, 1 mozzarellu, 1 malou cibuli, 1 lžíci balzamikového octa, olivový olej, sůl, mletý pepř, bylinky (např. provensálské) a kapary (nemusí být).
Číst dále »
0 komentářů

Marinovaná a grilovaná vepřová žebírka

1 a 1/2 kg uzených vepřových žebírek, šťáva z 1/2 citronu, trochu drceného chilli, 1 a 1/2 dl červeného vína, 1 a 1/2 dl olivového oleje, 5 lžic sojové omáčky, 6 stroužků česneku a 3 menší cibule.
Číst dále »
0 komentářů
4 července., 2024
Bezmasá jídla

Vaječná omeleta (frittata) s žampiony a fazolkami

3 žampiony, 100 g zelených fazolek v nálevu, 8 vajec, sůl, čerstvě mletý pepř, 200 g sýra (např. čedaru), 4 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
3 července., 2024
Moučníky pečené

Bleskový rybízový koláč

Vše sypké smícháme, přidáme máslo, mléko, olej a vejce. Vznikne řídké těsto, do kterého nasypeme rybíz a promícháme. Koláčovou formu nebo menší pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme na něj těsto a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Upečeme dozlatova a podáváme s čajem nebo kávou.
Číst dále »
0 komentářů
26 června., 2024
Mleté maso

Rajčatová omáčka s masovými koulemi

Rajská omáčka: 5 lžic olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 větší plechovka sterilovaných loupaných rajčat, voda nebo masový vývar (cca 1 litr), sůl, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, malá konzerva rajského protlaku, 1 lžíce cukru, 1/2 lžičky mleté skořice Masové koule: 500 g mletého masa, 2 vejce, 2 až 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, 3 stroužky česneku, sůl, nať zelené petrželky, majoránka, pepř, 1 lžička mleté papriky, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů

Domácí hovězí hamburger

300 g hovězího mletého masa, 1 lžička soli, 1 lžička koření na mletá masa, olej na smažení, 4 housky, 4 lžíce kvalitního kečupu, 4 lžíce hořčice, 4 plátky toastového sýra, 4 kolečka rajčat, 4 kousky kadeřavého salátu, 4 kolečka červené cibule
Číst dále »
0 komentářů
18 června., 2024
Luštěniny

Fazolové karbanátky

Fazole si nejprve propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den je dáme spolu s čistou vodou, cibulí (na čtvrtinky) a kořením do tlakového hrnce a vaříme zhruba 40 minut. Z uvařených fazolí vyndáme koření a spolu s cibulí fazole částečně rozmačkáme. Přidáme strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, sůl a nasekané zelené bylinky. Kdo chce, dochutí ještě lahůdkovým droždím. Z připravené směsi tvarujeme mokrýma rukama karbanátky, které smažíme na oleji nebo přepuštěném másle.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky