Střední

Vyberte si z 447 receptů

Kuře s nádivkou

Kuře vykostíme a omyjeme. Nádivku si připravíme následovně: Tvrdší rohlíky nakrájíme na kostičky, vejce rozšleháme s mlékem a přelijeme je přes rohlíky. Na másle si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme uzeninu a chvíli opékáme. Poté vmícháme utřený česnek a posekané bylinky a vše smícháme s nasáklými rohlíky. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Touto nádivkou kuře naplníme, zašijeme a dáme do pekáčku na plátky slaniny a cibule a zalijeme dvěma hrnky vody. Pečeme v troubě při 190 stupních Celsia asi hodinu a půl. V průběhu pečení podléváme podle potřeby vodou. Podáváme s rýží nebo bramborem.
Číst dále »
0 komentářů

Sladký velikonoční chlebíček

Prosátou mouku společně s cukrem, sodou a solí smícháme. Do středně velké mísy si nalijeme podmáslí, vyklepneme vejce, přidáme olej a vše promícháme. Přisypeme směs s moukou a pořádně spojíme, aby vzniklo hladké těsto. Formu vyložíme papírem na pečení a těsto vlijeme do formy. Poté těsto posypeme celými mandlemi a pečeme 40 až 50 minut při teplotě 180° C. Po upečení necháme zcela vychladnout. Hotový velikonoční chlebíček posypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji.
Číst dále »
0 komentářů
27 února., 2012
Polévky teplé

Polská dršťková polévka

1 kg drštěk, 3x 2 l vody, 1 cibule, 4 mrkve, 1 malý celer, 2 petržele, 50 g másla, 50 g sádla, 2 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek, kousek zázvoru, 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, majoránka, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Čajové pečivo s vůní rumu

140 g másla, 100 g práškového cukru, 100 g tekutého medu, 2 žloutky, citronová kůra, mletá pravá vanilka, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1/2 kg hladké mouky, 4 lžíce rumu
Číst dále »
0 komentářů
23 září., 2011
Domácí výrobky

Základní kynuté těsto

Nejprve připravíme kvásek: Do vlažného mléka dáme cukr a rozdrobíme droždí – kvásek je hotový když značně nabude svůj objem. Do mléka dáme olej a máslo, pomalu zahříváme dokud se máslo nerozpustí. Do větší mísy dáme oba druhy mouky, cukr, vanilkový cukr, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. K mouce přilijeme vlažné mléko s rozpuštěným tukem a přidáme kvásek a vejce. Měchačkou vypracujeme hladké těsto (pokud je těsto řídké, přidáme zhruba 1 až 2 lžíce mouky, pokud je těsto naopak tuhé, přidáme 1 až 2 lžíce mléka). Těsto v míse poprášíme trochou hladké mouky, zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 15 minut kynout. Z kynutého těsta můžeme připravit koláče, vdolky, koblihy apod. Poznámka: Rady o tom, jak správně a do detailu připravit kynuté těsto se dočtete ZDE
Číst dále »
1 komentář
15 září., 2011
Zeleninová jídla

Zapečené patizony

1 větší patizon (popř. více menších), 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 starší rohlík, 3 stroužky česneku, 150 g strouhaného sýra (např. eidam 45%), 1 lžíce nasekaných bylinek (např. bazalky nebo hladkolisté petrželky), sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky