Střední

Vyberte si z 446 receptů

7 července., 2015
Saláty

Studený kuřecí salát

1 celé grilované nebo pečené kuře, 250ml bílého jogurtu, 4 lžíce kysané smetany, 1 lžíce cibulového čatní, 1 lžíce mangového čatní, kari pasta nebo kari, sůl, pepř, citronová šťáva
Číst dále »
0 komentářů
23 června., 2015

Nadívaný pstruh kuskusem

2 ks čerstvého pstruha, 200 g kuskusu, 1/4 l zeleninového vývaru, 2 snítky tymiánu, 2 ks citronu, máslo, sůl, 1 ks červené cibule, 6 ks cherry rajčátek
Číst dále »
0 komentářů
15 dubna., 2015
Ryby a mořské plody

Losos se zeleným chřestem

Lososa očistíme, osolíme a ochutíme citronovým pepřem (popřípadě posypeme mírně bílým pepřem a pokapeme citronem). Chřest zbavíme spodní tvrdé části a oloupeme ho škrabkou na brambory. Takto připravený chřest vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Mezitím si na  rozpuštěném másle na pánvi pozvolna opečeme lososa, a to z obou stran dozlatova. Uvařený chřest vyjmeme z vody a ihned servírujeme na talíře spolu s opečenými kousky lososa. Jako přílohu volíme například vařené nové brambory a vše přelijeme nejlépe bešamelovou omáčkou.
Číst dále »
0 komentářů

Nakládané cibulky s papri(č)kou

Cibulky čistíme a rovnou dáváme do vody, do které jsme přidali ocet nebo citron, aby zůstaly pěkně bílé. Pak je přendáme do hrnce s vodou a necháme přejít varem. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Máme-li velké papriky, očistíme je a nakrájíme na malé proužky, máme-li malé papričky, omyjeme je. Do připravených sklenic dáváme střídavě cibulky, prokládáme paprikou (papričkami) a přidáme vždy bobkový list, hořčičné semínko, kuličky pepře a nového koření. Zalijeme vychladlým svařeným octem s vodou, solí a cukrem. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Číst dále »
0 komentářů
10 dubna., 2015
Drůbež

Kuřecí prsa na žampionech

1/2 kg kuřecích prsou, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, kousek másla (např. našeho másla Ranko), 1 cibule, 6 až 10 žampionů, 1/2 l vody nebo vývaru, šťáva z 1/2 citronu, trochu zelené petrželky
Číst dále »
1 komentář
1 dubna., 2015

"Pštrosí" vejce

Ve větší misce si dobře promícháme mleté maso se syrovým vejcem, hladkou moukou a prolisovaným česnekem. Směs osolíme a ochutíme kořením na mletá masa. Oloupaná natvrdo uvařená vejce touto masovou směsí rovnoměrně obalíme a poté je poválíme ve strouhance. Na pánvičce si mezitím rozpálíme větší množství oleje a “pštrosí” vejce v něm zvolna osmažíme ze všech stran. Hotová “pštrosí” vejce rozkrojíme a podáváme se zeleným salátem a bramborovou kaší. Poznámka: Vyzkoušejte náš recept na bramborovou kaši se smetanou – naleznete jej ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Jahodové rizoto

2 jarní cibulky, 2 lžíce másla, 300 g rýže (nejlepší je kulatá rýže zvaná arborio), 2 dl bílého vína, 400 g jahod, sůl, cca 600 ml zeleninového vývaru, 2 lžíce strouhaného parmazánu, trochu vaječného likéru, čerstvé jahody (asi 100 g) na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
20 března., 2015
Drůbež

Kuřecí maso jalfrezi

750 g kuřecích prsou, 500 g rajčat, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička chilli, 1 lžička mleté kukrumy, špetka soli, 2 lžičky mletého zázvoru, 3 lžičky mletého kmínu, 3 lžičky koriandru, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rozpuštěného másla, rýže basmati
Číst dále »
0 komentářů

Paella (rizoto s mořskými plody)

Máme-li mražené mořské plody a loupané krevety, necháme je nejprve povolit a rozmrazenou vodu z nich poté slijeme. V hluboké pánvi si mezitím rozehřejeme olivový olej, vhodíme na něj najemno pokrájenou cibuli a po chvíli přisypeme rýži. Asi 3 minuty mícháme a opékáme, na závěr přihodíme i nakrájená rajčata s nasekaným česnekem. Zalijeme trochou vývaru, přidáme koření Paella, promícháme a vývar necháme vsáknout. Poté vývar přiléváme po sběračkách, přičemž rýži mícháme a tekutinu necháváme vždy vyvařit. Takto pokračujeme asi 10 minut, poté přidáme mořské plody s krevetami a vaříme do té doby, než bude rýže uvařená na skus (zhruba dalších 10 minut) a mořské plody s krevetami měkké (krevety zrůžoví). Na závěr podle chuti dosolíme a pokapeme citronovou nebo limetkovou šťávou. Ozdobíme zelenou petrželkou a ihned podáváme. Poznámka: Paella je španělské jídlo z rýže, které pochází z Valencie. Původně se jednalo o jedno z nejchudších jídel pro rybáře.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky