Střední

Vyberte si z 446 receptů

7 července., 2017
Moučníky pečené

Kávové muffiny

Pokud jste milovníky dobré kávy, následující recept vás jistě potěší. Muffiny jsou rychlé, vláčné a perfektně doplní vaši kávovou pauzu.
Číst dále »
0 komentářů
2 května., 2017
Těstoviny

Těstoviny s chřestem a krevetami

350 g těstovin (např. fettuccine), svazek zeleného chřestu, 200 g krevet (chlazených nebo mražených), olivový olej, 1 červená paprika, 4 stroužky česneku, zelená petrželka, barevný mletý pepř, sůl, 1 dl bílého vína
Číst dále »
0 komentářů
21 dubna., 2017
Ryby a mořské plody

Maki sushi

1 hrnek lepkavé rýže (nishiki), 200 ml horké vody, 2 lžíce rýžového octa (su), 1 lžíce sladkého rýžového vína, sůl, sušené plátky mořských řas (nori), kousky čerstvé a velmi kvalitní ryby (tuňák, losos nebo krevety), kousky čerstvé zeleniny (např. okurky nebo avokádo), kvalitní sójová omáčka, mletý japonský zelený křen (wasabi), marinovaný zázvor (bílý nebo růžový)
Číst dále »
0 komentářů
30 března., 2017
Moučníky pečené

Domácí Sachrův dort

150 g kvalitní hořké čokolády (obsah kakaa minimálně 70%), 150 g másla, 100 g cukru krupice, 5 vajec (bílky a žloutky zvlášť), 1 lžička vanilkového extraktu, 50 g mandlové mouky, 100 g hladké mouky, meruňkový nebo rybízový džem a čokoládová poleva.
Číst dále »
0 komentářů

Špenátová roláda se sýrem a šunkou

Roláda: 400 g mraženého špenátu, 3 vejce, 120 g polohrubé mouky, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, olej Náplň: 200 g tvarohového sýru typu lučina, 100 g tvrdého sýra, 100 g zakysané smetany, 2 stroužky česneku, sůl, 200 g kvalitní šunky
Číst dále »
1 komentář
28 února., 2017
Moučníky pečené

Mrkvový dort s tvarohem

350 g cukru, 4 vejce, 300 g mrkve, trochu citrónové kůry, špetka soli, 80 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 300 g měkkého tvarohu, 5 lžic tuzemáku, 1 vanilkový lusk, máslo na vymazání dortové formy, kousek nastrouhané mrkve na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
27 února., 2017
Přílohy

Lučinové knedlíky

6 starších housek, 1 dl mléka, 50 g másla, 200 g lučiny, 1 vejce, 40 g hrubé mouky, 1 lžíce sekané zelené petrželky, sůl, strouhaný muškátový oříšek, 1 bílek, 100 g anglické slaniny (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
22 února., 2017
Vepřové maso

Orlická specialita zvaná Rampušák

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a opékáme. Postupně přidáme nakrájená játra, slaninu, žampiony, šunku, na jemno pokrájenou cibuli a feferonky. Ochutíme solí, kečupem, pepřem. Na ohni ponecháme do té doby, než je maso měkké. Podáváme posypané pokrájenou jarní cibulkou a jako přílohu servírujeme rýži, brambory, hranolky nebo bramboráčky. Poznámka: Tato specialita dostala jméno podle horského ducha, vládce a ochránce Orlických hor. Rampušák je odpovědný za počasí, je patronem sportovců a Horské služby a nad horami vládne v zimě. V létě přebírá vládu princezna Kačenka, která chrání přírodu a má blíže k dětem.
Číst dále »
0 komentářů
6 února., 2017
Moučníky pečené

Karamelový cheesecake (tvarohový koláč)

Korpus: 200 g máslových sušenek, 100 g másla Náplň: 1 karamelové salko, 2 termizované sýry (např. duko nebo lučina), 1 želatinový ztužovač (např. od společnosti Dr. Oetker), 5 lžic teplé vody Dále: caramelový topping/poleva (nemusí být)
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání receptů

Rubriky