Střední

Vyberte si z 447 receptů

20 října., 2021
Vepřové maso

Vepřové ramínko na česneku a rozmarýnu

Vepřové ramínko očistíme, ze všech stran ho osolíme a trochu opepříme hrubě mletým pepřem. V kastrolu si rozpálíme olej a ramínko na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme a ve zbylém oleji opečeme i oloupané celé stroužky česneku a kousky oloupané cibule. Zalijeme je červeným vínem a víno necháme vyvařit. Poté do kastrolu vrátíme maso a přidáme zeleninový vývar s nadrobno posekaným rozmarýnem a medem. Přikryjeme pokličkou a při mírném plameni dusíme doměkka (bude to trvat asi 2 a 1/2 hodiny). Na závěr omáčku zjemníme kouskem másla. Podáváme například s pečenými pikantními brambory. Poznámka: Recept na pečené pikantní brambory naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů
20 října., 2021
Zvěřina a ostatní maso

Králík na česneku

1 králík, 2 cibule, 10 stroužků česneku, 100 g sádla, 1 lžička celého kmínu, sůl
Číst dále »
0 komentářů
11 října., 2021
Bezmasá jídla

Špecle se sýrem a smaženou cibulkou

400 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva, 2 vejce, 120 ml mléka, 1 lžička soli, 200 g strouhaného tvrdého sýra, trochu másla, 2 větší cibule, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Italské mandlové sušenky Cantuccini

2 vejce, 250 g cukru krupice, citrónová kůra z 1/2 citrónu, 125 g loupaných mandlí, 125 g neloupaných mandlí, 125 g lískových oříšků, ½ kypřicího prášku do pečiva, 250 g hladké mouky, 1 vejce na potření
Číst dále »
0 komentářů
1 října., 2021
Drůbež

Pečené batáty plněné kuřecím masem, zeleninou a sýrem

Batáty jsou trochu jako superpotraviny. Obsahují vysoký podíl beta-karotenu, což pomáhá zpomalit stárnutí či snížit pravděpodobnost výskytu chronických onemocnění. Podporují obranyschopnost organismu, při pravidelné konzumaci zvýší vaši odolnost proti útočícím virózám. Budeme potřebovat: 4 batáty, 200 g kuřecího masa
, 100 g mozzarelly , 1 zelenou papriku, 
400 g fazole s kukuřicí
, 1 malou červenou cibuli, sůl, pepř a koření dle chuti
, olivový olej
.
Číst dále »
0 komentářů

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Těsto: 1 a 1/2 kg brambor, 450 g hrubé mouky, 150 g hrubé krupice, trochu soli, 1 vejce Dále: cca 30 švestek, 50 g másla, 50 g rozdrcených vlašských ořechů, 50 g hrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice
Číst dále »
0 komentářů

Jablečný džem se skořicí

850 g jablek, 150 ml jablečného džusu (např. jablečné šťávy 100% Kapíto), 1 balíček kyseliny citronové, 1 lžička mleté skořice (vyzkoušejte naši skořici Dle Gusta), 5 ks hřebíčku, 300 g Gelfix Klasik 1:1 (vyrábí Dr. Oetker), 1 kg cukru a 1 dl tuzemáku (doporučujeme Tuzemák Marshall)
Číst dále »
0 komentářů

Dýňovo-rajčatové čatní

1 středně velká dýně (čisté váhy asi 1 kg – bez vydlabaných semínek a oloupané kůry), 500 g zralých rajčat, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 50 g rozinek, 650 g cukru, 40 g soli, 1/2 l octa (8 %), 2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička mletého nového koření
Číst dále »
0 komentářů
6 září., 2021
Mleté maso

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

6 až 8 bílých či zelených dlouhých paprik (mohou být pálivé), 400 g mletého hovězího masa, 1 starší rohlík, 100 g tvrdého sýra, 2 vejce, sůl, pepř, trochu mléka, 1 velká cibule, 50 g másla, 1 konzerva loupaných rajčat, cca 1/2 l vody nebo vývaru
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky