Střední

Vyberte si z 437 receptů

16 února., 2022
Moučníky nepečené

Dezert tiramisu

500 g mascarpone, 2 balíčky cukrářských piškotů, 1/8 l studené silné kávy (překapané), 10 lžic likéru Amaretto (popř. tuzemáku), 3 žloutky, 50 g moučkového cukru, asi 3 lžíce kvalitního kakaa
Číst dále »
0 komentářů

Polévka z mungo fazolí

Mungo fazole si nejlépe den předem namočíme do vody. Na olivovém oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Vše posypeme kari kořením. Přidáme mungo fazole a zalijeme vývarem. Do hrnce vložíme bobkový list a podle chuti i chilli papričku. Vše necháme pomalu vařit. Až jsou fazolky a ostatní zelenina měkké, stáhneme z plamenu a část zeleniny a fazolek rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpátky do hrnce. Tím zajistíme, že se polévka zahustí. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ozdobíme čerstvě nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Číst dále »
0 komentářů
30 prosince., 2021
Předkrmy a lehká jídla

Hermelínová pomazánka v chlebu

Hledáte nějakou skvělou pomazánku na silvestrovskou oslavu? Vyzkoušejte tuto hermelínovou v bochníčku, kdy si každý podle libosti ulamuje chléb a nabírá si na něj pomazánku.
Číst dále »
0 komentářů
14 prosince., 2021
Polévky teplé

Tradiční valašská kyselica

500 g kysaného zelí, 5 ks brambor, 3 cibule, klobása, slanina, zakysaná smetana, mléko, hladká mouka, bobkový list, sůl, pepř, kmín, ocet, máslo
Číst dále »
0 komentářů
25 listopadu., 2021
Polévky teplé

Zelňačka v chlebu

2 brambory, sůl, kmín, 500 g kyselého zelí, 2 l vody nebo vývaru, 2 bobkové listy, asi 10 kuliček celého pepře, kousek másla, 1 větší cibule, 2 klobásy, sůl, 1 lžíce mleté sladké papriky, malé bochníčky chleba (dají se koupit v některých pekařstvích) – počet dle velikosti bochníčků
Číst dále »
0 komentářů
25 listopadu., 2021
Hovězí maso

Hovězí maso v zelí

1/2 kg hovězího masa, 1/2 hlávky bílého zelí, olej na smažení, 2 středně velké cibule, sůl, mletý černý pepř, trochu kmínu
Číst dále »
0 komentářů
24 listopadu., 2021
Saláty

Korejský salát Kimchi

Tento tradiční korejský pokrm z fermentovaného čínského zelí s chilli a dalšími přísadami má velmi mnoho variant a dělá se nejen v Koreji. V korejské kuchyni se však podává téměř ke každému jídlu.
Číst dále »
0 komentářů
23 listopadu., 2021
Mleté maso

Zelné listy plněné mletým masem

1 malá hlávka bílého zelí, 1/2 kg mletého hovězího masa, 3 stroužky česneku (do mletého masa), 1 cibule, 1 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, mletý pepř, 1 větší plechovka s loupanými rajčaty, 2 stroužky česneku (na omáčku), zelená petrželka (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
22 listopadu., 2021
Vepřové maso

Pečené vepřové koleno se zelím

Vepřové koleno: 1 vepřové koleno, 1 a ½ l vody, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 10 kuliček černého pepře, sůl, 6 stroužků česneku, 2 jablka, 2 dl piva Dušené zelí: 1 sáček kysaného zelí, hrnek vody, 1 lžíce kmínu, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 4 kuličky černého pepře, kousek sádla, 1 velká cibule, sůl, cukr
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky