Střední

Vyberte si z 446 receptů

27 dubna., 2022
Těstoviny

Těstoviny s rukolovým pestem

Těstoviny: 300 g těstovin (např. tagliatelle – širší dlouhé nudle), sůl, trochu oříšků a pár lístků rukoly (na ozdobu) Rukolové pesto: 150 g čerstvé rukoly, 1/2 hrnku olivového oleje, 3 stroužky česneku, 50 g piniových (popř. jiných) ořechů, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce strouhaného parmazánu, sůl, trochu mletého pepře
Číst dále »
0 komentářů
27 dubna., 2022
Drůbež

Medová křidýlka s hořčicí

Chutný a rychlý pokrm, který snoubí jemnou chuť medu a výraznou ostrost dijonské hořčice. Budeme potřebovat: 500 g kuřecích křídel, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 1 a 1/2 lžíce soli, 1/4 hrnku medu, 1/4 hrnku dijonské hořčice, 1 lžičku mletého pepře a 1 lžičku sezamových semínek
Číst dále »
0 komentářů
22 dubna., 2022
Drůbež

Kuře vindaloo

Pokud milujete indickou kuchyni, jistě znáte kuře vindaloo. Jde o opravdu pálivý pokrm, který v sobě skrývá nespočet exotických chutí. Pojďte ho s námi vyzkoušet. Na kuře vindaloo budeme potřebovat: 1 kuřecí prsa, 4 zralá rajčata, asi 5 cm zázvoru, 4 stroužky česneku, 1 až 2 ks chilli papričky, 1/2 litru hovězího vývaru, 4 lžíce přepuštěného másla (ghí), 3 středně velké cibule, třtinový cukr a jablečný ocet. Z koření pak: 1 lžička koriandru, 2 lžičky hřebíčku, 1 lžička kardamomu, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička černého pepře, 1 lžička černého hořčičného semínka, 2 lžičky kurkumy a 2 lžičky mleté skořice.
Číst dále »
0 komentářů
21 dubna., 2022
Moučníky pečené

Dezert Mille-feuille

Slyšeli jste již někdy o dezertu zvaném Mille-feuilles (čteme “mil fœj”)? Mille-feuilles znamená v překladu “tisíc lístků (plátků)” a je to původem francouzský dezert skládající se ze tří vrstev listového těsta a dvou vrstev cukrářského krému s ovocem. Vypadá úchvatně, ačkoliv jeho příprava není vůbec složitá. Vyzkoušíte? Na dezert Mille-feuilles si připravíme: 300 g listového těsta, 1 vejce (na potření listového těsta) + 4 vejce (do krému), 125 g krupicového cukru, 60 g hladké mouky, 500 ml mléka, 1 lžičku vanilkové esence nebo trochu dřeně z vanilkového lusku, 100 g smetany ke šlehání, 500 g čerstvých malin (popř. jahod) a trochu moučkového cukru.
Číst dále »
0 komentářů
13 dubna., 2022
Těstoviny

Těstoviny s pestem z medvědího česneku

Těstoviny: 1 balíček těstovin, sůl a olivový olej Pesto: větší svazek listů medvědího česneku, hrst vlašských ořechů, 150 ml olivového oleje, trochu soli a citronové šťávy a 3 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
Číst dále »
0 komentářů

Raw čokoládový dort s pistáciemi

Už jste slyšeli o raw stravě? Jedná se o takzvané živé nebo syrové jídlo (raw food), které není tepelně upravováno a je proto plné živin. Vyzkoušejte náš recept na skvělý raw čokoládový dort s pistáciemi! Budeme potřebovat: Na korpus: 1 hrnek ořechů (lískové ořechy, vlašské ořechy, pistácie…), 2 lžíce kakaa, 1 hrnek strouhaného kokosu, 2 lžíce medu, datlového sirupu nebo sirupu z agáve, špetku soli a pár lžic vody (podle potřeby). Na krém: 2 hrnky kešu ořechů, 5 lžic medu, datlového sirupu nebo sirupu z agáve, 1/2 lžičky soli, 50 g rozpuštěného kakaového másla a 1/2 hrnku kakaa. Na ozdobu: 50 g vyloupaných a nesolených pistácií.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravý rybí burger (fishburger)

300 g kvalitního rybího filé, trochu soli, 1 lžička koření na ryby, 2 vejce, 2 lžíce mléka, strouhanka z toastového chleba, trochu oleje na opečení karbanátků, 4 celozrnné housky, listy zeleného salátu, 1 rajče, 1/2 červené cibule, domácí tatarská omáčka, klíčky či naklíčená semínka (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
10 března., 2022
Ryby a mořské plody

Losos s avokádovým tatarákem

Losos: 4 kousky lososa, 4 lžíce olivového oleje, sůl, citronová šťáva Avokádový tatarák: 2 zralá avokáda, 1 červená cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce limetkové šťávy, sůl, bílý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Škvarkové pagáče

800 g hladké mouky, 300 ml mléka, 300 g pomletých škvarků, 3 žloutky, 2 lžičky cukru, 1 kostka droždí, 1 lžička soli, ½ lžičky mletého černého pepře, 1 vejce na potření
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky