Střední

Vyberte si z 446 receptů

31 října., 2022
Moučníky pečené

Domácí sušenky Oreo

Těsto: 1 vejce, 180 g másla, 300 g hladké mouky, 5 lžic kakaa, 100 g moučkového cukru, 1/2 kypřicího prášku do pečiva Náplň: 1 kelímek měkkého tvarohu, 100 g sušeného mléka, moučkový cukr (podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
24 října., 2022
Drůbež

Kuřecí plněný řízek Cordon Bleu

2 plátky kuřecího masa, sůl, pepř, 2 silnější plátky šunky, 2 silnější plátky tvrdého sýra (vyzkoušejte náš ementál COOP Premium), hladká mouka, vejce, strouhanka, olej + kousek másla na smažení, citron
Číst dále »
1 komentář
5 října., 2022
Bramborové pokrmy

Bramborový quiche (koláč)

Což takhle připravit k pozdní víkendové snídani či k vydatné večeři tento bramborový koláč plněný zeleninou, slaninou a vejci? Pochutná si jistě každý. Na bramborovou krustu budeme potřebovat: 4 větší brambory, 1 lžičku soli, 1 lžičku pepře a hrst strouhaného parmazánu (popř. jiný sýr). Na náplň pak: 4 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku sušených rajčat (mohou být i čerstvá), svazek jarní cibulky, ½ hrnku osmažené slaniny, ½ hrnku strouhaného sýra (doporučujeme cheddar), hrst rukoly či čerstvého špenátu, 1 lžičku soli a ¼ lžičky pepře.
Číst dále »
0 komentářů
29 září., 2022
Houby, Hovězí maso,

Houbový guláš

10 ks větších čerstvých hub, 100 g sádla, 5 ks cibule, 1 lžička drceného kmínu, 500 g masa na guláš (např. hovězí, ale může být i srnčí apod.), 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce sladké červené papriky, smetana (dle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
19 září., 2022
Omáčky a dresinky

Švestkové čatní se skořicí

1/2 kg švestek, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 4 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm), 4 kousky celé skořice, sůl, mletý pepř, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 lžíce červeného vína, 3 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce červeného vinného octa
Číst dále »
0 komentářů
19 září., 2022
Moučníky pečené

Švestkový cheesecake

Svěží a lehce nakyslá chuť švestek výborně doplní sladký krém a sušenkový korpus. Tento dezert si zamilujete! Na švestkový cheesecake si připravíme: trochu másla na vymazání formy a trochu hrubé mouky na vysypání formy. Dále pak: 200 g máslových sušenek, 70 g másla, 250 g mascarpone, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 150 g moučkového cukru, 1/2 lžíce strouhané citronové kůry, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžáci vanilkového extraktu a zralejší švestky.
Číst dále »
0 komentářů

Hříbková polévka z čerstvých hříbků

300 g hříbků, 2 brambory, kousek másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 l kuřecího vývaru (může být z kostky), 200 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, trochu drceného kmínu, pár malých hlaviček hříbků na ozdobu, zelená petrželka na ozdobu, trochu olivového oleje
Číst dále »
1 komentář

Houby naložené v octě

Houby očistíme a nakrájíme na přiměřeně velké kousky. Do hrnce dáme vodu a do ní přidáme sůl, kuličky pepře a nového koření a bobkový list (vše v množství podle litrů vody). Vhodíme houby a předvaříme je podle tvrdosti 10 až 20 minut. Po dobu varu sbíráme vzkypělou pěnu a případné nečistoty. Vývar slijeme a houby opláchneme na sítku studenou vodou. Nyní si připravíme nálev: Veškeré ingredience na nálev necháme zhruba 5 minut povařit, přecedíme a koření rovnoměrně rozdělíme do čistých (vymytých a vysušených) sklenic. Předvařené houby necháme dobře okapat a naplníme je asi do tří čtvrtin každé sklenice. Sklenice zalijeme připraveným nálevem a pečlivě uzavřeme víčkem. Sterilujeme 25 minut při 100°C zcela ponořené ve vodě. Poznámka: Spolu s houbami můžeme do skleniček přidat i čerstvou zeleninu (cibuli, mrkev, sladkou paprikou, patizon apod.) s koprem nebo i kouskem pálivé feferonky.
Číst dále »
0 komentářů
7 září., 2022
Houby

Smetanová houbová omáčka

Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na másle si necháme zpěnit pokrájenou cibuli, přidáme k ní houby a zalijeme je horkým vývarem. Přidáme bobkové listy, kuličky nového koření a drcený kmín a dusíme asi 20 minut (aby byly houby krásně měkké). Potom přilijeme sladkou i kysanou smetanu smíchanou s hladkou moukou a necháme ještě asi 10 minut provařit. Podle chuti osolíme, opepříme hrubě mletým pepřem, okyselíme a osladíme. Houbovou omáčku můžeme podávat s masem (nejčastěji s hovězím), nebo bez masa, s kynutým nebo vídeňským knedlíkem, popř. s bílým pečivem.
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání receptů

Rubriky