Střední

Vyberte si z 437 receptů

3 května., 2023
Těstoviny

Špagety s hráškovým pestem

Máme pro vás nový recept na těstoviny s vynikajícím hráškovým pestem. Oproti klasickému 100% bazalkovému pestu nám navíc vyjde podstatně levněji. Připravíme si: 250 g (nejlépe semolinových) těstovin – špaget, 200 g čerstvého či mraženého hrášku, 100 g slunečnicových semínek, 4 lžíce slunečnicového oleje (doporučujeme slunečnicový olej naší značky COOP Premium, který seženete nyní za akční cenu 44,90 Kč/ 1 litr), 30 g strouhaného parmazánu či jiného tvrdého sýra, lístky čerstvé bazalky, trochu citronové šťávy i kůry a podle potřeby sůl.
Číst dále »
0 komentářů

Čočková sekaná

Do předem uvařené čočky přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Přidáme vejce a prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli a ochutíme kmínem, solí a pepřem. Zahustíme strouhankou a vytvarujeme sekanou, kterou vložíme do předem vymaštěněho pekáče. Pečeme cca 1 hodinu na 180 stupňů Celsia. Podáváme například s bramborovou kaší.
Číst dále »
0 komentářů
27 dubna., 2023
Moučníky pečené

Rebarborový koláč

250 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 120 g krupicového cukru (do těsta), 180 ml mléka, 125 g másla, 2 vejce, 5 řapíků rebarbory, 1/2 l vody, 250 g cukru (na rebarboru)
Číst dále »
0 komentářů
24 dubna., 2023
Vepřové maso

Pikantní vepřová panenka

800 g vepřové panenky, 150 g kvalitní anglické slaniny, 3 sušená rajčata naložená v olivovém oleji, ½ lžičky drcených chilli papriček, 1 větší stroužek česneku, drcený barevný pepř, sůl, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
17 dubna., 2023
Moučníky pečené

Koláč z batátů

Sladké brambory neboli batáty jsou právě díky své sladší chuti ideální také pro přípravu sladkých pokrmů. Vyzkoušejte tento vláčný batátový koláč.
Číst dále »
0 komentářů
17 dubna., 2023
Moučníky pečené

Čokoládové minibábovky (cupcakes)

Těsto: 120 g hořké čokolády, 150 ml mléka, 3 lžíce cukru, 2 vejce, 1 hrnek (asi 170 g) polohrubé mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, trošku soli Krém: 150 g hořké čokolády, 150 g smetany ke šlehání, 150 g smetanového sýra mascarpone Dále: zdobení podle chuti a fantazie (lentilky, perličky, srdíčka nebo kuličky Dr. Oetker apod.)
Číst dále »
0 komentářů

Marinované artyčoky

Marinované artyčoky jsou výborné především jako příloha ke steakům či rybám.
Číst dále »
0 komentářů
12 dubna., 2023
Zeleninová jídla

Restované artyčoky

Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, restujeme, dokud nezačne zlátnout. Přidáme na plátky pokrájený česnek, citron na čtvrtinky a povařené artyčoky. Zlehka osolíme, opepříme a přidáme tymián. Pár minut restujeme, poté podlijeme vínem a necháme chvilku dusit. Podáváme ozdobené petrželkou – jen tak samotné nebo s čerstvou bagetkou a bylinkovým dipem.
Číst dále »
0 komentářů

Sekaná s vařenými vejci

1 rohlík, 1 hrnek mléka, 2 středně velké cibule, 2 lžíce sádla, 400 g mletého masa (nejlepší je směs hovězího a vepřového), sůl, mletý pepř, 3 syrová vejce, drcený kmín, 1 hrnek strouhanky, 3 natvrdo uvařená vejce
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky