Střední

Vyberte si z 437 receptů

26 června., 2023
Mleté maso

Plněné a zapečené cukety

2 dlouhé cukety, olivový olej, 3 cibule, 300 g mletého hovězího masa, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, trochu drceného kmínu, 1 lžička provensálského koření, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45%), 4 lžíce rajského protlaku
Číst dále »
0 komentářů
13 června., 2023
Drůbež

Indické máslové kuře (Butter Chicken)

Kuře: 750 g kuřecích prsou, 140 g bílého jogurtu Ranko, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky koření garam masaly, 1 lžička kurkumy, 1 lžička chilli, 1 lžička římského kmínu, 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, 2 utřené stroužky česneku Omáčka: 30 g másla, 400 g krájených rajčat, 250 ml smetany ke šlehání Ranko, 1 lžíce cukru, 2 lžičky soli
Číst dále »
0 komentářů
12 června., 2023
Moučníky pečené

Tarte tatin (francouzský koláč)

150 g hladké mouky, 80g másla, 60 g moučkového cukru, 1/4 balení prášku do pečiva, 600 g jablk, 50g másla, 70 g cukru krystal
Číst dále »
0 komentářů
8 června., 2023
Domácí výrobky

Domácí karamelky

Do hlubšího kastrolu na sporáku si nasypeme cukr a začneme jej pomalu rozehřívat nad  ohněm. Stále mícháme, aby se nám nepřipálil. Do rozpuštěného cukru zlato-hnědé barvy přidáme máslo a stále mícháme. Necháme znova zbarvit zlato-hnědé a odstavíme z ohně. Poté pomalu přilijeme ohřátou smetanu a pečlivě smícháme a spojíme. Vzniklou karamelovou hmotu nalijeme do máslem vymazané nádoby, posypeme mořskou solí a necháme tuhnout při pokojové teplotě. Než hmota ztuhne úplně, nakrájíme ji na malé úhledné karamelky (krychličky či kvádříky) – nejlépe to jde nožem namočeným do studené vody .
Číst dále »
0 komentářů
5 června., 2023
Drůbež

Zapečené palačinky s kuřecím masem

Klasické palačinky, byť je sebevíc milujeme, zná určitě každý. Má na ně také svůj osvědčený recept a nedá na něj dopustit. Ne všechny ale potěší sladká palačinka například k večeři. Pojďme si tedy trochu zaexperimentovat a vytvořit něco nového s tímto tradičním pokrmem – palačinky zapečené naslano. Na zapečené slané palačinky si připravíme: Na těsto: 500 m mléka, 250 g hladké mouky, lžičku soli, 1/2 lžičky sušeného česneku, trošku kari a olej na pečení. Na náplň: 300 g kuřecích prsou, 1/2 plechovky loupaných rajčat, 1/2 plechovky kukuřice, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, sůl, pepř a sójovou omáčku (na dochucení). Dále pak: 1/2 hrnku smetany, strouhaný sýr na posypání, sůl a pepř.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí marshmallow

Také milujete vy nebo vaše děti tyto nadýchané pěnové bonbony? A věděli jste, že jejich domácí příprava není vůbec složitá a můžete si je vytvořit v různých barvách, velikostech a tvarech? Tak jen do toho! Na domácí marshmallows budeme potřebovat: 130 ml vody, 2 a ½ lžičky želatiny v prášku, ¾ hrnku cukru krupice, 1 lžičku vanilkového extraktu, 1 lžíci kukuřičného škrobu, moučkový cukr na obalení, potravinářské barvivo (ideálně gelové), sprej na pečení nebo olej, cukrářský sáček a silikonové formičky.
Číst dále »
0 komentářů
24 května., 2023
Polévky teplé

Boršč s masem

Současné počasí nahrává spíše teplým polévkám, přinášíme vám proto recept na skvělý a zdravý boršč. Slibujeme, že nadchne každého, kdo ho ochutná. Na bořšč si připravíme: 300 g hovězího zadního masa, 1 cibuli, bobkový list (asi 5 lístků), celý pepř (asi 10 kuliček), nové koření (asi 8 kuliček), 300 g vepřového masa, 300 g kysaného zelí – vyzkoušejte naše zelí Dle Gusta , 200 g červené řepy (1 větší řepu), 300 g kořenové zeleniny (asi 2 mrkve, 1 petržel a 1/4 celeru), 3 brambory, 1 kvalitní klobásu (ta nemusí být), 1 konzervu rajčatového protlaku, ocet, sůl, 1 kelímek zakysané smetany a čerstvé bylinky na ozdobu (např. zelenou petrželku či kopr).
Číst dále »
0 komentářů
22 května., 2023
Ryby a mořské plody

Pečený pstruh s omáčkou pesto

2 pstruhy, šťáva z 1 citronu, sůl, kmín, máslo, olivový olej, 6 lžic bazalkového pesta, 2 rajčata, zelená petrželka na ozdobu, citron na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
7 května., 2023
Těstoviny

Špagety se čtyřmi druhy sýrů

cca 200 g špaget, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g eidamu, 100 g gorgonzoly (můžeme nahradit plísňovým sýrem niva), 100 g mozzarelly, 50 g parmazánu, 100 ml smetany (12%), sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky