Střední

Vyberte si z 448 receptů

17 dubna., 2025
Moučníky pečené

Velikonoční jidášky

Toto tradiční kynuté pečivo se peklo především na Zelený čtvrtek. Jedná se o sladké bochánky nepravidelného zakrouceného tvaru. Jidášky získaly svůj název po apoštolu Jidášovi, který zradil Ježíše Krista. Za svou zradu se poté oběsil a z tohoto důvodu se poté pečivo překládalo a kroutilo tak, aby symbolizovalo provaz.
Číst dále »
17 dubna., 2025
Ryby a mořské plody

Losos v kabátku se špenátem a bazalkovou omáčkou

400 g lososa, 2 hrsti špenátových listů, 1 lžíce másla, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 200 ml smetany, sůl, pepř, 1 balení listového těsta, 1 žloutek, 1 dl bílého vína, ½ dl vývaru, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 hrst čerstvé bazalky
Číst dále »
14 dubna., 2025
Drůbež

Kuřecí plněný řízek Cordon Bleu

2 plátky kuřecího masa, sůl, pepř, 2 silnější plátky šunky, 2 silnější plátky tvrdého sýra (vyzkoušejte náš ementál COOP Premium), hladká mouka, vejce, strouhanka, olej + kousek másla na smažení, citron
Číst dále »
10 dubna., 2025
Zeleninová jídla

Muffiny se špenátem a slaninou

200 g mraženého špenátu, 200 g anglické slaniny, 1 lžíce olivového oleje, 270 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 3 bílky
Číst dále »
4 dubna., 2025
Drůbež

Pikantní kuřecí špízy

4 kuřecí prsa, 1 dl olivového oleje, 1 chilli paprička, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olej na smažení (vyzkoušejte náš řepkový olej COOP Premium), 2 červené cibule pokrájené na osminky, 2 červené papriky pokrájené na kousky a šťáva z limetky či citronu
Číst dále »

Nepečený jahodový dort s bílou čokoládou

Tento lahodný dezert perfektně kombinuje jemnou bílou čokoládu se svěží jahodovou vrstvou a vy z něj budete blahem v samém nebi! Na nepečený jahodový dort s bílou čokoládou budeme potřebovat: 12 ks máslových sušenek, ½ hrnku másla, 1 hrnek jahodového džemu (doporučujeme vyzkoušet náš jahodový džem Dle Gusta), 8 lžic vody, 1 a 1/2 lžíce práškové želatiny, 500 g mascarpone, 300 g bílé čokolády, 400 ml smetany ke šlehání a hrst čerstvých jahod.
Číst dále »

Polévka z mungo fazolí

Mungo fazole si nejlépe den předem namočíme do vody. Na olivovém oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Vše posypeme kari kořením. Přidáme mungo fazole a zalijeme vývarem. Do hrnce vložíme bobkový list a podle chuti i chilli papričku. Vše necháme pomalu vařit. Až jsou fazolky a ostatní zelenina měkké, stáhneme z plamenu a část zeleniny a fazolek rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpátky do hrnce. Tím zajistíme, že se polévka zahustí. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ozdobíme čerstvě nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Číst dále »
18 března., 2025
Drůbež

Špízy s tofu

Na špízy: 4 balíčky tofu, sojová omáčka, zelenina podle libosti (červená paprika, cuketa, červená cibule…) a olej na smažení (např. řepkový).
Číst dále »
18 března., 2025
Moučníky pečené

Jablečný koláč (Apple pie)

Těsto: 1 a 1/2 hrnku hladké mouky, trochu soli, 1/3 studené Hery, 1/3 studeného másla, 1/3 hrnku ledové vody Náplň: 7 jablek, trochu citronové šťávy, 200 g krupicového cukru, 2 lžíce polohrubé mouky, trochu mleté skořice Dále: kousek másla (nad náplň), 1 vejce (na potření)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky