Jednoduché

Vyberte si z 905 receptů

6 července., 2015
Zmrzliny a nanuky

Domácí zmrzlina stracciatella

Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a vanilkovou dřeň ušleháme do tuha. Čokoládu z části nalámeme na malé kousky a zbytek nahrubo nastrouháme. Poté ji vmícháme do vzniklé tuhé směsi. Dáme do nádoby na mražení (např. silikonové formy) a necháme v mrazáku ztuhnout. Poznámka: Slovo stracciatella (čteme stračatela) označuje zmrzlinu, jogurt, tvaroh či dezert, jež mají vanilkový základ a jsou v něm rozmíchány čokoládové hoblinky. Tento název poprvé použil v roce 1962 Enrico Panattoni – majitel  cukrárny “La Marianna” v Bergamu v severní Itálii, a to proto, že mu tato barevná kombinace dezertů připomínala strakatou krávu – stračenu.
Číst dále »
0 komentářů
1 července., 2015
Grilované pochoutky

Grilované ovocné špízy

20 ks jahod, 2 ks banánu, 2 ks kiwi, 20 kuliček hroznového vína, 1/2 ks ananasu, 2 jablka, 1 bílý jogurt, 1 vanilkový lusk, 3 lžíce medu, 1 citron
Číst dále »
0 komentářů
15 června., 2015
Zeleninová jídla

Květák po marocku

1 květák, sůl, mladá mrkev, olivový olej, zelená petrželka, 3 stroužky česneku, šťáva z 1 citronu, 1/2 lžičkx mleté sladké papriky, trochu drceného chilli, mletý římský kmín, sušený koriandr, sůl, pepř mletý
Číst dále »
0 komentářů
6 května., 2015
Moučníky nepečené

Čokoládovo-oříškový dezert s banánem a jogurtem

Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou na hladkou pastu. Smícháme je s čokoládovo-oříškovými jogurty a ochutíme vanilkovými cukry a čokoládovým sirupem granko. Vše pečlivě promícháme dohromady. Na závěr podle chuti přesypeme nastrouhanou čokoládou nebo nasekanými oříšky a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
17 dubna., 2015
Polévky teplé

Tomatová polévka

10 středně velkých rajčat, voda na spaření rajčat, 1 menší cibule, 1/2 lžičky sušené bazalky, asi 1/2 l vody (podle hustoty polévky), 2 lžíce olivového oleje, zakysaná smetana (doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko), sůl, mletý pepř, čerstvá bazalka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
9 dubna., 2015
Polévky teplé

Hříbková polévka ze sušených hříbků

2 hrsti sušených hříbků, 1 l vody nebo vývaru, kousek másla (nejlépe másla Ranko), 2 až 3 brambory, 2 stroužky česneku, 150 g zakysané smetany (vyzkoušejte zakysanou smetanu Ranko), sůl, pepř, trochu octa, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Špenátový salát

Špenátové listy omyjeme a osušíme. Česnek prolisujeme, smícháme s olivovým olejem a dáme na chvilku (!) na oheň na sporák – až začne česnek vonět, ihned odstavíme (nesmíme nechat dlouho, jinak nám zhořkne!). Přimícháme piniové (popř. burské) oříšky a citronovou šťávu, osolíme a jemně opepříme. Promícháme se špenátovými listy a okamžitě podáváme. Jako přílohu servírujeme čerstvé pečivo.
Číst dále »
0 komentářů
6 března., 2015
Nápoje studené

Kokosovo-avokádový nápoj (smoothie)

Z avokáda vyjmeme pecku a vydlabeme dužinu. Tu dáme do mixéru, kam přilijeme i smetanový jogurt a mléko. Přihodíme kostky ledu s kokosovou moučkou a nápoj důkladně rozmixujeme. Nalijeme do sklenic, podle možností ozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme. Poznámka: Smoothie (čteme smúsý) je míchaný nápoj z čerstvého ovoce či zeleniny, mléka (popř. jogurtu či zmrzliny) a obvykle i rozsekaného ledu. Může být oslazený medem či přírodním sirupem. Smoothie vzniklo v 60. letech minulého století ve Spojených státech, nyní je však tento nápoj rozšířený po celém světě.
Číst dále »
0 komentářů

Rýžový salát se šunkou

Nejprve si dáme vařit rýži. Mezitím si na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli a po chvíli i drobně nakrájenou červenou a zelenou papriku. Mícháme a opékáme asi 5 minut, na závěr přidáme i na kostičky nakrájenou šunku a nasekaný česnek. Hotovou směs smícháme s uvařenou rýží. Osolíme a opepříme. Rýžový salát můžeme podávat studený nebo teplý.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky