Jednoduché

Vyberte si z 905 receptů

27 května., 2016
Dětská jídla

Veselá dětská snídaně

2 kusy celozrnné housky, pomazánka dle chuti, listy zeleného salátu, 4 plátky tvrdého sýra, 2 plátky šunky, oblíbená zelenina
Číst dále »
0 komentářů
3 května., 2016
Moučníky pečené

Bílkové pusinky

Jemný, na jazyku rozplývající se dezert vykouzlíte během chvilky a věřte, že se stane středem pozornosti každé oslavy.
Číst dále »
0 komentářů
28 dubna., 2016
Moučníky nepečené

Pečený banán se zmrzlinou

2 lžíce medu, 1 citron, 4 lžíce tuzemáku, 1/2 lžičky mleté skořice, 4 banány, kousek másla, vanilková zmrzlina, čerstvé (popř.mražené) jahody, šlehačka, čokoládový sirup nebo poleva, čerstvá máta na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
28 dubna., 2016
Sladká jídla

Francouzský toust s krémovým sýrem a jahodami

Oblíbená francouzská klasika vylepšená svěžím krémovým sýrem a čerstvými jahodami si ve vašem jídelníčku jistě brzy najde své místo.
Číst dále »
0 komentářů
28 dubna., 2016
Omáčky a dresinky

Domácí kari omáčka

1 menší cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 hrnek vývaru, 1 balení smetany, 3 lžičky kari koření, sůl
Číst dále »
2 komentáře
27 dubna., 2016
Polévky teplé

Chřestová polévka

Chřest očistíme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme ho na kousky. Máslo rozpustíme v hrnci a osmažíme na něm cibulku. Zalijeme studeným vývarem a přivedeme k varu, poté vsypeme chřest a vaříme do změknutí (zhruba 15 až 20 minut). Z polévky vyjmeme několik kousků chřestu, které použijeme nakonec na ozdobu. Po uvaření polévku rozmixujeme, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, přilijeme smetanu a nakonec vložíme kousek másla pro zjemnění. Dále už nevaříme! Chřest, který jsme si odložili stranou, položíme navrch krémové polévky a přidáme petrželku na ozdobu. K polévce podáváme čerstvé pečivo.
Číst dále »
0 komentářů

Nápoj z banánů v čokoládě

Mléko nalijeme do mixéru a přidáme rozlámanou tyčinku Banán v čokoládě. Rozmixujeme dohladka a podle chuti a možností ozdobíme trochou strouhané čokolády a kolečkem čerstvého banánu. Vzniklý nápoj podáváme studený, ale můžeme jej i ohřát – podle toho, co mají naše děti raději!
Číst dále »
0 komentářů
2 března., 2016
Bezmasá jídla

Pohankové palačinky s hermelínem

200 g pohankové mouky, sůl, 1 lžička soli, 500 ml vody, máslo na osmažení palačinek, 2 ks hermelínu, další sýry podle chuti, zelené bylinky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
1 března., 2016
Těstoviny

Špagety se sardinkovou omáčkou

Špagety uvaříme podle návodu na obale. V průběhu jejich vaření si oloupeme cibuli a česnek a nasekáme obojí najemno. Na pánvičce si rozehřejeme olej a nejprve na něm osmahneme cibuli a na poslední minutku i česnek (nesmí se nám připálit, aby nezhořkl!). Na závěr přidáme sardinky a prohřejeme je. Hotovou omáčku servírujeme s uvařenými špagetami a nasekanými olivami. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky