Jednoduché

Vyberte si z 905 receptů

30 prosince., 2016
Předkrmy a lehká jídla

Jednohubky se sardelovými očky

bílý nebo tmavý rohlík, pomazánkové, nebo normální máslo, kyselé okurky, sardelová očka
Číst dále »
0 komentářů

Bramborový salát se zakysanou smetanou

650 g brambor, 2 červené cibule, 1/2 salátové okurky, 1 kelímek zakysané smetany Ranko, vinný ocet, cukr, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 2 kvalitní párky, čerstvá zelená pažitka
Číst dále »
0 komentářů
20 prosince., 2016
Omáčky a dresinky

Dipy k masu

Postup: Domácí majonéza: Žloutky si vyklepeme do vysoké nádoby, přidáme hořčici, zalijeme olejem a zakápneme citronovou šťávou. Ponoříme tyčový mixér a pomalu šleháme, dokud hmota není tuhá. Ochutíme solí a pepřem. Okurkový dip: Okurku si nastrouháme na co nejjemnější kousky a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Přidáme jogurt a ochutíme olejem, solí a pepřem. Dle chuti zakápneme citronem. Domácí tatarka: Nejdříve si připravíme majonézu dle předchozího návodu. Okurku a cibulku si nakrájíme najemno a přidáme k majonéze. Ochutíme solí a pepřem. Česnekovo-mandarinkový dip: Prolisujeme si česnek a mandarinku nakrájíme na co nejmenší kousky. Zalijeme zakysanou smetanou a ochutíme solí, pepřem. Hořčično-medová omáčka: Hořčici smícháme s medem a ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme najemno nasekanou petrželku.
Číst dále »
0 komentářů

Medové kloboučky s kokosem

Uvaříme hustý sirup z medu, cukru a trošky vody. Přisypeme kokosovou moučku a tvarujeme kloboučky – zhruba půlkuličky. Ty nejprve obalíme v kakau a poté v kokosové moučce. Necháme volně usušit na podnose.
Číst dále »
0 komentářů
16 prosince., 2016
Nápoje studené

Domácí karamelovo-mandlový likér

Máte rádi sladké likéry, které příjemně zahřejí nejen o Vánocích? Vyrobte si vlastní chutný nápoj, který můžete upíjet sami, nebo jej darovat svým blízkým.
Číst dále »
0 komentářů
14 prosince., 2016
Vepřové maso

Šunka v Coca-Cole

2 kg vepřové šunky bez kosti, 2 l Coca-Coly, 4 lžíce medu
Číst dále »
0 komentářů

Florentýnky

Do kastrůlku si dáme máslo, šlehačku, cukr a med a na mírném plameni vše svaříme po dobu zhruba 5 minut. Pozor, během vaření směs neustále mícháme! Poté odstavíme z ohně, přidáme mandle s brusinkami a pomalu vmícháme i mouku. Nyní si vyložíme plech pečicím papírem. Lžičkou nabíráme vzniklou směs a na pečicí papír dáváme malé kopečky (klademe je raději dále od sebe – klidně 8 cm), které poté dokulata rozplácneme. Vzniklé placičky vložíme do trouby předehřáté na 180 ºC a pečeme asi 5 minut. Poté teplotu snížíme na 160 ºC a dopečeme dalších 5 minut dozlatova. Necháme na plechu vychladnout. Vychladlé florentýnky namáčíme spodní stranou v rozehřáté čokoládě. Hotové cukroví dáme rozležet a změknout do chladu.
Číst dále »
0 komentářů

Bounty kokosové kuličky

Pokud nejste zrovna zdatní cukráři, přesto si potrpíte na sladkém a ještě k tomu máte rádi kokos, pak je tento snadný recept právě pro vás! Jedno z nejsnadnějších cukroví, které jistě začnete vytvářet i jindy, než jenom před Vánocemi.
Číst dále »
0 komentářů
29 listopadu., 2016
Předkrmy a lehká jídla

Jednohubky z kozího sýra

200 g kozího sýru, 150g pikantní klobásy, 100 g zelených oliv bez pecky, toustový chléb
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky