Jednoduché

Vyberte si z 898 receptů

15 listopadu., 2016
Nápoje teplé

Ruský čaj s vodkou

2 dl vody, 1 dl pomerančového džusu, 1 kousek skořice, 3 hřebíčky, 3 lžičky černého sypaného čaje, 2 cl citronové šťávy, 5 cl vodky, třtinový cukr, plátek pomeranče na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Carpaccio z hovězí svíčkové

250 g hovězí svíčkové, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, mořská sůl, čerstvě drcený černý pepř, 50 g naložených kaparů (koupíme v malé skleničce), pár černých oliv (bez pecky), kousek parmazánu, hrst čerstvé rukoly
Číst dále »
0 komentářů

Domácí hashbrown

Hashbrown je typická americká snídaňová bramborová placka. Podává se například s párečky, volským vejcem nebo fazolemi.
Číst dále »
0 komentářů
26 října., 2016
Nápoje studené

Jahodové želé s vodkou

250 ml vody, 1 balíček ovocného želé s jahodovou příchutí, 70 g cukru krupice, 250 ml vodky
Číst dále »
0 komentářů
22 října., 2016
Saláty

Ovocný salát

2 jablka, 2 kiwi, 1 banán, 1 pomeranč, 200 g hroznového vína, 2 vanilkové cukry, trochu limetkové šťávy
Číst dále »
0 komentářů
19 září., 2016
Moučníky nepečené

Rychlý tvarohový dezert s čokoládou

3 kelímky (330 g) kakaového tvarohového dezertu (např. Mattino Ranko), 100 g kvalitní čokolády, loupané celé mandle
Číst dále »
1 komentář
27 srpna., 2016
Sladká jídla

Palačinky ze zakysané smetany

Vejce rozšleháme a smícháme s polohrubou moukou, zakysanou smetanou a cukrem. Mírně osolíme a směs promícháme tak, aby v ní nebyly žádné hrudky. Necháme asi 3 minuty odpočinout, poté si rozehřejeme trochu oleje na pánvi. Sběračkou nabíráme vždy část palačinkové směsi a naléváme ji na pánev. Palačinky osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové palačinky natřeme trochou zakysané smetany rozmíchané s nutellou a ihned podáváme. Nebo můžeme také použít ochucenou zakysanou smetanu, která poslouží stejně dobře. Poznámka: Náš recept na výrobu domácí nutelly naleznete ZDE
Číst dále »
1 komentář
25 srpna., 2016
Zmrzliny a nanuky

Pomerančový sorbet

V hrnci svaříme vodu s krystalovým nebo třtinovým cukrem a nasekanými lístky čerstvé máty. Po rozpuštění cukru sejmeme z ohně a dáme na chvíli vychladit do mrazáku. Vymačkanou šťávu z pomerančů mezitím smícháme s pomerančovou kůrou a poté vlijeme do vychlazené cukrové směsi. Celou směs přelijeme do plastové nádoby a vložíme do mrazáku. Průběžně (zhruba každou hodinu) promícháváme vidličkou, aby se nevytvořily velké ledové krystalky. Celkově necháme zhruba 6 hodin mrazit. Podáváme buď bez alkoholu – jako zmrzlinu v miskách nebo jako osvěžující koktejl zastříknutý sektem či vychlazenou vodkou ve vysokých sklenicích. Poznámka: Sorbet je zmrzlý dezert vyrobený z oslazené vody ochucené ovocným džusem, doplněný zpravidla vínem a/nebo tvrdým alkoholem. Název sorbet pochází s latinského slova “sorbere”, které znamená jíst a pít současně. Oproti zmrzlině sorbet neobsahuje mléko či mléčné výrobky, což z něj dělá vlastně nízkotučnou variantu zmrzliny.
Číst dále »
0 komentářů

Lilková kaše

2 větší lilky (baklažány), 2 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 4 rajčata, sůl, kmín, drcený mletý pepř, 1/2 kelímku zakysané smetany
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky