Jednoduché

Vyberte si z 905 receptů

Zelné závitky

Zkusili jste už někdy čínské jarní závitky? Je to skutečně lahoda. A co takhle zkusit ještě o něco zdravější verzi v podobě závitků připravených bez smažení? Vyzkoušejte náš tip na velmi chutnou a rychlou večeři!
Číst dále »
0 komentářů
4 listopadu., 2019
Saláty

Salát z pekingského zelí

Pekingské zelí nakrájíme na nudličky, okurku s paprikou na malé kousky. Přendáme do větší misky a vmícháme kukuřici (bez nálevu). Nyní si vytvoříme zálivku na salát: všechny ingredience smícháme a mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí cukr a sůl. Přelijeme přes zeleninu a zamícháme. Salát podáváme vychlazený.
Číst dále »
0 komentářů
1 listopadu., 2019
Omáčky a dresinky

Jablečné čatní

900 g jablek, 3 střední cibule, 110 g rozinek, hrst koriandru, 340 g krystalového cukru, 420 ml octa, sůl, 1/2 lžičky mleté skořice
Číst dále »
0 komentářů
31 října., 2019
Drůbež

Kuřecí stehna s omáčkou z granátových jablek

Máte chuť na něco exotického? Co takhle při vaření využít granátové jablko? Běžnou surovinou v české kuchyni není, ale o to zajímavější je výsledek….
Číst dále »
0 komentářů
29 října., 2019
Zeleninová jídla

Květák v cornflakes s hořčičnou omáčkou

Nejprve si připravíme hořčičnou omáčku: Smícháme hořčici, zakysanou smetanu, olivový olej, bylinkový ocet a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a pečlivě promícháme. Dáme odležet do ledničky. Nyní se pustíme do přípravy smaženého květáku: Květák omyjeme a rozebereme na růžice. Dáme je do osolené vařicí vody a necháme maximálně 4 minuty povařit (ne déle, jinak bude měkký a nebude jej možné obalit a smažit!). Vyndáme a necháme okapat. Poté květákové růžice obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a rozdrcených cornflakes (místo strouhanky). Obalené kousky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Položíme na savý ubrousek (abychom odstranili přebytečný tuk), přelijeme vychlazenou hořčičnou omáčkou a podáváme například s vařeným bramborem. Poznámka: Vyzkoušejte také v kombinaci s naší bramborovou kaší se smetanou – recept naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů
29 října., 2019
Zeleninová jídla

Květák s opečenou strouhankou

Květák opereme a rozebereme na růžice. Ty dáme do vařicí osolené vody a vaříme asi 4 minuty (ne příliš doměkka, aby se květák nerozpadal!). Opatrně je vyjmeme a necháme okapat. Mezitím si opražíme na másle dozlatova strouhanku a vařený květák v ní zlehka obalíme. Obalený květák naservírujeme na talíře, přelijeme trochou zakysané smetany a posypeme pokrájenou pažitkou. Podáváme s vařenými brambory.
Číst dále »
0 komentářů

Mandarinkový džem s limetkou

1 kg mandarinek, 1 kg krystalového cukru, 1 Gelfix klasik 1:1 (vyrábí společnost Dr. Oetker), šťáva ze 2 limetek, kůra z 1 chemicky neošetřené (bio) limetky, 6 lžic tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů
23 září., 2019
Omáčky a dresinky

Ananasové čatní

Nejprve si dáme do většího kastrolu svařit ocet s cukrem a ananasovým džusem a přidáme veškeré koření. Vaříme na mírném plameni, dokud se cukr zcela nerozpustí. Mezitím si oloupeme ananasy, vykrojíme z nich jejich tvrdý střed a ananasovou dužinu nakrájíme na kostičky. Ty přidáme do kastrolu a za stálého míchání vaříme dalších zhruba 25 minut doměkka. Ještě horké čatní naplníme do řádně vymytých a vysušených sklenic, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a poté skladujeme na tmavém, suchém a chladném místě. Ananasové čatní konzumujeme nejlépe k masu. Náš tip: Máte-li rádi pikantní dochucovadla, přidejte do čatní drcené chilli.
Číst dále »
0 komentářů

Lososové špízy s ananasem

4 kousky čerstvého lososa, 4 kolečka kompotovaného ananasu, 100 g másla, sůl, mletý bílý pepř, 3 lžíce bílého vína
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky