Jednoduché

Vyberte si z 898 receptů

Domácí rajčatový protlak

Nejprve si oloupeme rajčata. Nařízneme je nožem do kříže, spaříme horkou vodou a hned poté prudce zchladíme. Nyní slupku snadno sloupneme.  Oloupaná rajčata dáme na 10 až 15 minut povařit. Poté přidáme cukr, sůl a prolisovaný česnek a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Hotový rajčatový protlak přelijeme do sklenic či lahví a necháme vychladnout. Skladujeme v ledničce.
Číst dále »
0 komentářů
6 září., 2021
Dětská jídla

Sýrovo-rajčatový had (Caprese salát pro děti)

asi 10 malých rajčátek, asi 10 kuliček mozzarelly, čerstvá bazalka, pár černých oliv, trošku soli a olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
6 září., 2021
Saláty

Rajčatový salát

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Dáme je do salátové mísy, kam přidáme i oloupanou a na kousky či plátky pokrájenou cibuli. Zálivku si připravíme smícháním vody, olivového oleje, octa a cukru. Dochutíme ji solí a pepřem a přelijeme přes rajčata s cibulí. Vše lehce promícháme, podle chuti přesypeme posekanou pažitkou a dáme vychladit do ledničky. Hotový rajčatový salát podáváme samotný nebo jako přílohu k masu.
Číst dále »
0 komentářů
6 září., 2021
Zeleninová jídla

Zapečená rajčata po provensálsku

10 rajčat, olivový olej, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 1 a 1/2 lžičky provensálského koření, asi 10 lžic strouhanky, 5 lžic strouhaného parmazánu, sůl
Číst dále »
0 komentářů
26 srpna., 2021
Polévky teplé

Polévka ze sladkých blum

Blumy omyjeme a vypeckujeme. Pokrájíme na menší kousky a dáme je do hrnce s vodou vařit. Přidáme mletou skořici, celé hřebíčky a hvězdičkové koření. Vaříme asi 20 minut (nebo i méně – záleží na tom, jak byly blumy měkké na počátku). Poté podle chuti osladíme a nalijeme na talíře. Ozdobíme zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem a podle možností i lístkem čerstvé máty. Ihned podáváme. Poznámka: Místo blum můžeme použít i švestky.
Číst dále »
0 komentářů

Švestky ve vlastní šťávě

Zralé švestky opláchneme, rozpůlíme a vyjmeme z nich pecky. Naskládáme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při 85°C. Poznámka: Takto zavařené švestky jsou vhodné na plnění knedlíků, na koláče, buchty i jako kompot pro diabetiky.
Číst dále »
0 komentářů
19 srpna., 2021
Moučníky nepečené

Broskvová pěna se skořicí

Skvělý jednoduchý dezert, který potěší nejen vás, ale i vaše děti.
Číst dále »
0 komentářů

Meruňková marmeláda z papiňáku

1 kg meruněk, trochu vody, 1/2 kg krupicového cukru, 1 balíček GelFix 2:1, šťáva z 1 citronu
Číst dále »
0 komentářů
16 srpna., 2021
Nápoje studené

Broskvový ledový čaj

Nejprve si uvaříme čaj – zalitím sáčků horkou vodou. Necháme ho louhovat asi 10 minut. Osladíme medem či cukrem, zamícháme a dáme vychladit do ledničky. Do vychlazeného čaje vložíme nakrájené broskve a zamícháme. Do skleniček si nasypeme kostky ledu a chladný čaj přes ně přelijeme. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky