Jednoduché

Vyberte si z 898 receptů

26 dubna., 2022
Omáčky a dresinky

Hořčičná omáčka s medem

6 lžic zakysané smetany Ranko, 2 lžíce tekutého medu, 5 lžic plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce šťávy z citronu, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Domácí česneková majonéza

4 až 6 stroužků česneku (podle síly a velikosti stroužků), 300 ml olivového oleje, 1 lžička soli, trochu mletého pepře, 4 žloutky, 1 lžíce dijonské hořčice, trochu citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů

Rebarborovo jahodové chutney

5 středně velkých stonků rebarbory, 200 g čerstvých jahod, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, 5 hřebíčků, 4 kardamomy, 2 lžičky nastrouhaného zázvoru, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce jablečného octa, šťáva z jedné limetky, 3 lžíce třtinového cukru, ½ lžičky soli, chilli a čerstvě mletý pepř dle chuti
Číst dále »
0 komentářů
22 dubna., 2022
Nápoje teplé

Moretta fanese (káva s rumem a likérem)

2 cl anýzového likéru, 2 cl tmavého rumu, 2 cl brandy, espresso, třtinový cukr, pomerančová kůra (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
14 dubna., 2022
Velikonoční pokrmy

Špenát z kopřiv

1 kg mladých kopřiv, 2lžíce sádla, 1 velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, 1 až 2 vejce, sůl, smetana
Číst dále »
0 komentářů
6 dubna., 2022
Zeleninová jídla

Dušený fenykl s ořechy

Fenykl a cibuli očistíme a nakrájíme na malé kousky. Dáme dusit na máslo a dusíme tak dlouho, dokud není fenykl měkký (občas přilijeme trochu horké vody). Vmícháme strouhaný sýr, podle chuti osolíme a před servírováním posypeme vlašskými ořechy. Můžeme ještě dozdobit snítkou čerstvých fenyklových lístků, případně i několika fenyklovými semínky. Ihned podáváme!
Číst dále »
0 komentářů
6 dubna., 2022
Saláty

Svěží salát s granátovým jablkem a ořechy

1 ledový salát, asi 100 g rukoly nebo polníčku, hrst čerstvých klíčků (nemusí být), 1 granátové jablko, 5 vlašských ořechů, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octa, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Domácí mandlové mléko

Mandle necháme přes noc louhovat ve vodě. Druhý den vodu slijeme a doplníme čistou. Potom mixujeme na plné otáčky tak dlouho, dokud nevznikne bílý nápoj. Ten přecedíme přes jemné sítko nebo plátýnko. Vzniklé mandlové mléko podle chuti dosladíme medem nebo javorovým sirupem, popř. ochutíme troškou skořice či vanilky. Pít jej můžeme studené i teplé. Poznámka: Mandlovou dužinu nevyhazujeme, ale použijeme pro další pečení. 
Číst dále »
0 komentářů
6 dubna., 2022
Domácí výrobky

Kešu máslo

Máte rádi arašídové máslo? A co takhle kešu máslo? Máme pro vás jednoduchý recept na domácí výrobu tohoto výborného oříškového másla. Na domácí kešu máslo budeme potřebovat: 250 g nesolených kešu ořechů, 3 až 5 lžic třtinového cukru (popř. jiného sladidla, chceme-li) a 1 lžičku oleje (co nejkvalitnějšího, např. kokosového nebo ořechového).
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky