Na gril nepatří jen maso a zelenina, takové grilované ovoce je třeba naprosto dokonalé! Jeho sladkost vynikne a chutě se znásobí… A co teprve, když ho před grilováním namočíme v tuzemáku, to je pak opravdový gurmánský zážitek pro dospělé, který byste si neměli nechat ujít. Na grilovaný ananas s tuzemákem si připravíme: 1 čerstvý ananas, asi 2 dl tuzemáku (vyzkoušejte náš tuzemák Marshall), 3 lžíce třtinového cukru, kousek másla, trochu našlehané šlehačky a oblíbené oříšky (například kešu nebo piniové ořechy).
Karotky dáme do vody (vody má být tolik, aby byly přesně zakryté) a přidáme k nim máslo, cukr a bílé víno. Přivedeme k varu a za občasného míchání necháme povařit asi 10 minut. Voda se za tu dobu odpaří a na karotkách zůstane vrstva máslového karamelu. Na závěr dochutíme solí, citronovou šťávou a posypeme nasekanými bylinkami. Glazované karotky podáváme například k pečenému masu a bramborové kaši. Poznámka: Víte, co je to glazování? Je to vlastně potírání povrchu některých potravin tekutinou, která má za účel dodat jim lesklý vzhled. Obvykle se potírá vajíčkem, mlékem nebo medem.
V misce si smícháme vejce s mlékem a na pánvi rozehřejeme olej. Do této vaječné směsi namočíme toastové chleby a na rozpáleném oleji je osmažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení je necháme odkapat na papírové utěrce. Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s troškou cukru a otevřeme Salko karamel. Osmažený toast pokapeme zkaramelizovaným Salkem, přidáme oslazenou zakysanou smetanu, poklademe banány pokrájenými na kolečka a vše posypeme nasekanými oříšky. Ihned podáváme. Poznámka: Salko karamel je již zkaramelizované zahuštěné slazené mléko a nemusíme jej tedy vařit. Stačí otevřít plechovku a máme bez práce sametový a lahodný karamel.
Tento koktejl pocházející z Bermudských ostrovů je opravdu tmavý a bouřlivý. Správně by se měl míchat z rumu Gosling’s Black Seal, ale náš rum Dublon mu také ostudu neudělá. 30 ml rumu Dublon Marshall, 200 ml zázvorového piva, šťáva z půlky limety, led
Barva tohoto koktejlu vás okamžitě přenese na některý z exotických ostrovů, do modravé laguny s jemným pískem, šplouchajícím oceánem a ozářené tropickým sluncem. 30 ml vodky Marshall, 30 ml likéru Curaçao, 120 ml citronové limonády, led