Sezóna švestek je v plném proudu a proto neváhejte a vyzkoušejte tento snadný recept na originální a vydatnou snídani nebo svačinu. Nebudete litovat! Na sandwich s cottage sýrem a švestkami si připravíme: 4 plátky toastového chleba, 1 lžíci másla, 4 lžíce sýra cottage, 2 lžíce medu (nemusí být), 2 větší švestky a bylinky na ozdobu (nemusí být).
Švestková povidla dáme do kastrůlku, přilijeme vinný ocet s vodou a přidáme prolisovaný česnek. Nad mírným plamenem podusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme i sladkou papriku a chilli se solí. Ještě horkou omáčku můžeme nalít do vymyté a vysušené sklenice, uzavřít víčkem a obrácené dnem vzhůru nechat vychladnout. Anebo ji rovnou použijeme jako přílohu ke grilovanému masu. Poznámka: Při přípravě vyzkoušejte naše švestková povidla z trouby – recept na ně přinášíme ZDE
Objevilo se vám v košíku pár lišek? Nejen, že svou barvou přilákají vaše oko, navíc skvěle chutnají. Pojďte si s námi dnes připravit polévku z lišek. Na liškovou polévku si připravíme: 1 cibuli, kousek másla, 200 g čerstvých lišek, 1 litr vývaru, 2 brambory, 1 lžíci octa, cukr, sůl, kmín a 2 dl smetany ke šlehání.
Přinesli jste si z lesa hříbky nebo jiné dobré houby? Máme pro vás tip, jak je připravit. Vyzkoušejte je osmažit na másle s česnekem a bylinkami – garantujeme vám prázdné talíře a spokojené úsměvy. Budeme potřebovat: ½ kg pravých hříbků (popřípadě holubinek či žampionů), 2 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 snítku tymiánu, 1 větvičku rozmarýnu, hrubozrnnou sůl, čerstvý pepř a zelenou petrželku.