Jednoduché

Vyberte si z 900 receptů

14 října., 2022
Bezmasá jídla

Květákové tortily

1 menší květák, 4 vejce, sůl, pepř, bylinky dle chuti, citronová šťáva a trochu olivového oleje
Číst dále »
14 října., 2022
Polévky teplé

Klasická česnečka

Česnek, cibuli i brambory oloupeme. Sádlo rozpustíme v kastrolu a nejprve na něm orestujeme pokrájenou cibuli a po chvíli i nadrobno nasekaný česnek. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a brambory a asi po 5 minutách restování zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor (asi 15 minut). Na závěr osolíme a okořeníme majoránkou. Přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a osmažené kostičky chleba. Ozdobíme zelenými bylinkami a ihned podáváme.
Číst dále »

Cibulová marmeláda

1 kg cibule, 100 g másla, 2 stroužky česneku, 200 g cukru, 4 kuličky černého pepře, 4 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky (koření), 4 dl bílého vína, trochu balzamikového octa
Číst dále »
22 září., 2022
Bramborové pokrmy

Štouchané brambory se zelím a slaninou

1 kg moučných brambor (typu C), 2 lžíce sádla, 2 cibule, 200 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, 1 sklenice sterilovaného zelí (vyzkoušejte naši značku Dle Gusta), sůl, mletý pepř, trošku mletého či strouhaného muškátového oříšku, čerstvá zelená petrželka na ozdobu a kvalitní párky nebo klobásy (nemusí být)
Číst dále »
21 září., 2022
Polévky teplé

Zelná polévka z čerstvého zelí

250 g kvalitní klobásy, 1 menší hlávka bílého zelí, 5 brambor, 2 litry vody, 1 kostka bujónu, 3 bobkové listy, 10 kuliček pepře, 1 lžička kmínu, sůl, 4 stroužky česneku, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžíce oleje, 1 cibule a 2 lžičky sladké mleté papriky (vyzkoušejte naši papriku DleGusta)
Číst dále »
19 září., 2022
Nápoje studené

Domácí švestková šťáva

2 kg zralých švestek, 1 a 1/2 l vody, 800 g krupicového cukru, 5 g kyseliny citronové a slivovice podle potřeby.
Číst dále »
19 září., 2022
Předkrmy a lehká jídla

Snídaňový sandwich s cottage sýrem a švestkami

Sezóna švestek je v plném proudu a proto neváhejte a vyzkoušejte tento snadný recept na originální a vydatnou snídani nebo svačinu. Nebudete litovat! Na sandwich s cottage sýrem a švestkami si připravíme: 4 plátky toastového chleba, 1 lžíci másla, 4 lžíce sýra cottage, 2 lžíce medu (nemusí být), 2 větší švestky a bylinky na ozdobu (nemusí být).
Číst dále »
19 září., 2022
Omáčky a dresinky

Švestková omáčka s česnekem

Švestková povidla dáme do kastrůlku, přilijeme vinný ocet s vodou a přidáme prolisovaný česnek. Nad mírným plamenem podusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme i sladkou papriku a chilli se solí. Ještě horkou omáčku můžeme nalít do vymyté a vysušené sklenice, uzavřít víčkem a obrácené dnem vzhůru nechat vychladnout. Anebo ji rovnou použijeme jako přílohu ke grilovanému masu. Poznámka: Při přípravě vyzkoušejte naše švestková povidla z trouby – recept na ně přinášíme ZDE
Číst dále »
12 září., 2022
Houby

Pečené lišky

500 g čerstvých lišek, 100 g másla, 100 g anglické slaniny, 2 dl bílého vína, 3 stroužky česneku, 2 ks bobkového listu, sůl, pepř, čerstvý kopr
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky