Glögg je tradiční švédský horký nápoj, to ale neznamená, že si jej nemůžeme připravit i my v Čechách. Je podobný našemu svařáku a je skvělý na zahřátí. Budeme na něj potřebovat: 750 ml kvalitního červeného vína, 400 ml portského vína, 250 ml vodky, hrst rozinek, hrst nasekaných sušených fíků, šťáva ze dvou pomerančů, 2 badyány, 1 chilli paprička, 1 hřebíček, 3 kardamomy, 2 tyčinky skořice
250 g kapusty, 2 brambory, 1 větší mrkev, 1 malý celer, 1 středně velká cibule, 5 stroužků česneku, kousek másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, mletý pepř, lžička soli, trochu drceného kmínu, trochu citronové šťávy, zelená petrželka
Také už nevíte, co byste dětem připravili do školy ke svačině a mohli to zároveň přibalit i sobě jako oběd do práce? Tento sendvič vám bude chutnat všem! Na kuřecí sendvič si připravíme: 8 plátků toastového chleba Klasik (můžeme použít pšeničný světlý nebo vícezrnný tmavý), kuřecí prsa, sůl, mletý pepř, přepuštěné máslo (popř. olej na smažení), 10 plátků kvalitní slaniny, 2 lžíce zakysané smetany, trochu soli a nasekaných bylinek (koriandr, petrželka…), 2 rajčata, kousek okurky hadovky, 1 červenou cibuli (nemusí být) a listy zeleného salátu.