Objevilo se vám v košíku pár lišek? Nejen, že svou barvou přilákají vaše oko, navíc skvěle chutnají. Pojďte si s námi dnes připravit polévku z lišek. Na liškovou polévku si připravíme: 1 cibuli, kousek másla, 200 g čerstvých lišek, 1 litr vývaru, 2 brambory, 1 lžíci octa, cukr, sůl, kmín a 2 dl smetany ke šlehání.
Přinesli jste si z lesa hříbky nebo jiné dobré houby? Máme pro vás tip, jak je připravit. Vyzkoušejte je osmažit na másle s česnekem a bylinkami – garantujeme vám prázdné talíře a spokojené úsměvy. Budeme potřebovat: ½ kg pravých hříbků (popřípadě holubinek či žampionů), 2 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 snítku tymiánu, 1 větvičku rozmarýnu, hrubozrnnou sůl, čerstvý pepř a zelenou petrželku.
Výborná zapečená quesadilla se hodí nejen jako vydatná snídaně, ale stejně tak jako chutný oběd či večeře. Tak ji vyzkoušejte! Na quesadillu s mletým masem si připravíme: 200 g mletého masa, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř, 2 vejce, 2 tortilly, 1/2 hrnku strouhaného cheddaru (popř. jiného tučnějšího tvrdého sýra), trochu čerstvého koriandru a půlka limetky k podávání.