Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Dáme do osolené vařicí vody a vaříme asi 10 minut. Mezitím si nakrájíme očištěnou cibuli a opečeme ji na olivovém oleji dozlatova. Po chvíli přidáme i na plátky pokrájený oloupaný česnek a ještě necháme chvíli provonět. Uvařenou brokolici dáme okapat a spolu s nahrubo pokrájeným sýrem a opečenou cibulí a česnekem vše navrstvíme do zapékací misky. Přilijeme smetanu s osolenými a rozšlehanými vejci a dáme zhruba na 15 minut zapéct do trouby. Hotový pokrm posypeme ještě podle možností najemno nastrouhaným parmazánem a můžeme podávat. Jako přílohu volíme například vařené brambory.
80 ml smetany ke šlehání (33 % tuku), 100 g čokolády na vaření (doporučujeme vyzkoušet naši značku Sladká tečka), 4 banány a podle chuti nasekané ořechy, kokosová moučka, cukrové ozdoby apod.
Netradiční dezert, který vás ohromí svou vyváženou chutí křehké sladké krusty a osvěžující citronové náplně. Budeme potřebovat: Na krustu: 250 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 225 g másla a 1/2 lžičky soli. Na krém pak: 200 g cukru krupice, 4 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce citronové kůry a 160 ml citronové šťávy.