Na špejle střídavě napichujeme malou mozzarellu, cherry rajčátko, olivu a lístek bazalky. Špízy položíme na talíř a překapeme olivovým olejem smíchaným s troškou soli a posekaného oregana. Dáme vychladit do ledičky a můžeme podávat.
Hovězí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Ve větším hrnci si rozehřejeme kousek sádla a osmažíme na něm nejprve cibuli, po pár minutách i česnek a po další minutě přihodíme i pokrájené maso. To osmahneme dozlatova ze všech stran. Stáhneme z ohně, vmícháme rajčatový protlak, mletou sladkou papriku a trochu kmínu. Zalijeme vodou nebo vývarem a dáme opět vařit. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Červenou i žlutou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme je na malé kousky. Také párek (popř. klobásku) pokrájíme na kolečka. Když je maso téměř měkké, přidáme do polévky pokrájené brambory, papriky i párek (klobásku) a vše dovaříme doměkka. Dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme s pečivem.
Limetku omyjeme (neloupeme) a nakrájíme na menší dílky. Ty vložíme do vysoké sklenice spolu s kostkami ledu a zalijeme třtinovým rumem. Zbytek sklenice dolijeme colou a ozdobíme plátkem limetky. Ihned podáváme.
Broskve omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme pecky. Třtinový cukr smícháme s mletou skořicí a řezné plochy do něj obtiskneme. Poté brokve položíme na gril a ogrilujeme dozlatova. Naservírujeme na talíře a ozdobíme čerstvě připravenou domácí šlehačkou. Ihned podáváme.