Jednoduché

Vyberte si z 909 receptů

15 února., 2024
Omáčky a dresinky

Jogurtový dip s koprem

Do jogurtu dáme nasekaný kopr. Nakrájíme si okurku na malé kousky a vymačkáme z ní vodu a přidáme do jogurtu. Ochutíme solí, pepřem a olejem. Vše důkladně promícháme. Na závěr můžeme posypat nakrájenou pažitkou. Poznámka: Dip se skvěle hodí k rybám či zeleninovým pokrmům, použít se ale dá také k nakrájené zelenině (např. mrkev, okurka, řapíkatý celer…).  
Číst dále »
15 února., 2024
Polévky teplé

Mléková polévka s drobením

Polévka: 1 litr čerstvého mléka, 50 g másla a čerstvá petrželka (podle chuti). Drobení: 2 vejce, trochu soli a hrubá mouka.
Číst dále »

Svačinka s avokádovou pomazánkou a vejcem

Máme pro vás tip na malé občerstvení – chleba s avokádovou pomazánku a vejcem, který můžete naservírovat někomu milému ve vašem okolí. Připravíme si na něj: Na pomazánku: 1 zralé avokádo, 1 lučinu, 1 lžíci zakysané smetany, 1 stroužek česneku, šťávu z 1/2 citronu, sůl a mletý pepř. Dále: plátky tmavého chleba, vejce a trochu oleje na smažení. 
Číst dále »
12 února., 2024
Nápoje teplé

Irská káva

1 šálek silné kávy, 5 ml irské whiskey, 100 ml smetany, cukr, strouhaná čokoláda či mletá skořice (dle chuti)
Číst dále »
9 února., 2024
Zeleninová jídla

Placky z čerstvého zelí

1/2 kg polohrubé mouky, 3 vejce, voda, sůl, 1/2 lžičky drceného kmínu, 300 g čerstvého zelí, 1 mrkev, hrst nasekané zelené petrželky, 1 lžička prášku do pečiva a olej na smažení (vyzkoušejte řepkový olej z COOPu)
Číst dále »

Bramboráky se zakysanou smetanou

800 g brambor, 2 vejce, 80 g hladké mouky, 100 g slaniny, 6 stroužků česneku, sůl, majoránka, mletý pepř, olej na smažení (vyzkoušejte řepkový olej Varoma) a zakysaná smetana (doporučujeme zakysanou smetanu Ranko)
Číst dále »
8 února., 2024
Domácí výrobky

Domácí přepuštěné máslo

Přepuštěnému máslu se říká také ghí. Tento název pochází z indické medicíny, která považuje přepuštěné máslo za elixír zdraví. Ghí totiž prodlužuje život, podporuje mozkovou činnost, zlepšuje paměť a posiluje nervovou soustavu. Co budeme na přípravu domácího přepuštěného másla potřebovat? Jen dvě kostky másla (třeba naší značky Ranko).
Číst dále »
8 února., 2024
Zeleninová jídla

Květákové kari

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme okapat. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Oloupanou a pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji a přidáme k ní prolisovaný česnek. Asi minutu restujeme, poté přidáme květák, brambory, pokrájená rajčata a dále mícháme a smažíme. Posypeme kari kořením, zalijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Mezitím si smícháme bramborový škrob se smetanou a přidáme ke květáku. Dusíme posledních pár minut a odstavíme z ohně. Podle chuti přisolíme a opepříme. Posypeme posekanou petrželkou a podáváme buď samotné nebo s rýží.
Číst dále »
5 února., 2024
Polévky teplé

Batátová polévka se zázvorem

2 batáty, 2 mrkve, kousek zázvoru, cibule, 3 stroužky česneku, máslo, 1 sýr akawi, 4 dl smetany, voda, sůl, římský kmín
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky