Jednoduché

Vyberte si z 907 receptů

7 března., 2025
Moučníky nepečené

Mangové skleničky

Exotické a lahodné, tak by se přesně dal popsat tento skvostný dezert, který připravíte za pár minut. A bez pečení. Na mangové skleničky si připravíme: 1 zralé mango, 200 g máslových sušenek, 2 lžíce strouhaného kokosu, 2 lžíce másla, 150 ml šlehačky a 100 ml kondenzovaného mléka
Číst dále »
7 března., 2025
Moučníky nepečené

Pěna z bílé čokolády

Odměňte kohokoliv (anebo i sebe) touto skvělou pěnou z bílé čokolády! Připravíme si na ni: 200 g bílé čokolády, 150 ml smetany ke šlehání (doporučujeme naši značku Ranko) a 250 ml zakysané smetany (také nejlépe Ranko).
Číst dále »
7 března., 2025
Moučníky nepečené

Jogurtový dort bez pečení

Nenáročný, osvěžující a připravený raz dva – to je náš jogurtový dort bez pečení! Připravíme si: Na korpus: 150 g máslových sušenek a 75 g másla. Na krém: 500 g bílého smetanového jogurtu (doporučujeme náš jogurt Ranko), 150 g třtinového cukr (či panely), 200 g smetany ke šlehání (vyzkoušejte také Ranko), 1 balíček plátkové želatiny a ovoce podle chuti (maliny, jahody…)
Číst dále »

Domácí čokoládové bonbony

50 g kakaového másla, 2 lžíce holandského kakaa, 2 lžíce moučkového cukru a podle chuti: nasekané oříšky, mandle nebo drcené kakaové boby
Číst dále »
7 března., 2025
Moučníky nepečené

Pomerančové želé

Zbyly vám doma po přípravě pomerančového džusu slupky od pomeranče? Dnes vám ukážeme, jak i takovýto odpad můžeme využít, a to k přípravě originálního želé.
Číst dále »
4 března., 2025
Polévky teplé

Polévka kulajda

hrst čerstvých nebo sušených hub, 4 brambory, 1 a 1/2 l vývaru, 1/2 lžičky kmínu, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky černého pepře, 2 bobkové listy, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, čerstvý kopr, sůl, 3 natvrdo uvařená vejce, vinný ocet na dochucení
Číst dále »

Smetanová polévka z červené čočky

200 g červené čočky, 1 cibule, 1 větší mrkev, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky drceného kmínu (nejlepší je použít římský kmín), 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl a citronová šťáva (podle chuti).
Číst dále »
4 března., 2025
Polévky teplé

Vločková polévka

kousek másla, 1 cibule, 1 hrnek ovesných vloček, 2 brambory, 1 l zeleninového vývaru (může být z kostky), sůl, mletý pepř, 100 g slaniny, 100 g tvrdého sýra, čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
4 března., 2025
Polévky teplé

Brokolicová polévka s česnekem

Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambor a mrkev oloupeme. Cibuli a česnek také oloupeme, pokrájíme a podusíme na rozpáleném másle (nejprve cibuli a po chvilce vhodíme i česnek). Přidáme nakrájené košťály, brambor a mrkev pokrájené na kousky a chvíli restujeme. Přilijeme vývar a povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme růžičky brokolice a vaříme dalších 10 minut. Poté vše rozmixujeme. Pro zjemnění přidáme zakysanou smetanu, dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Hotovou brokolicovou polévku hned podáváme.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky