Pokud bramborové hranolky nahradíte těmito cuketovými, nejenže je můžete mlsat s menšími výčitkami, ale zachutnají vám více než ty klasické! Na cuketové hranolky budeme potřebovat: 1 střední cuketu, 2 vejce, 1/2 hrnku strouhaného tvrdého sýra (eidam, parmazán…), 1 hrnek strouhanky, sůl, mletý pepř a koření podle chuti.
Přemýšlíte, co s přebytečnou cuketou? My jsme z ní udělali vynikající krémovou cuketovou polévku! Na polévku si připravíme: 2 menší zelené cukety, 2 cibule, 80 g másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, 200 ml smetany, 2 stroužky česneku, muškátový květ, sůl a mletý pepř.
Tato světoznámá klasika pochází z floridských pláží a po jeho ochutnání vás tam chuťové pohárky dozajista přenesou. Na koktejl si připravíme: 40 ml vodky Marshall, 20 ml broskvového likéru, 60 ml pomerančového džusu, 60 ml brusinkového džusu, led a pomeranč na ozdobu
Milujete těstoviny a znáte je snad na všechny možné způsoby? Pak určitě vyzkoušejte tuto zdravější variantu v podobě cuketových těstovin, které rozhodně zařadíte do svého jídelníčku pravidelně. Na cuketové těstoviny budeme potřebovat: 1 středně velkou cuketu, 1 menší cibuli, 1 stroužek česneku, hrst cherry rajčátek, pár lístků čerstvé bazalky, lžíci másla, 2 lžíce olivového oleje, sůl a mletý pepř.
Tato domácí zmrzlina je veganská a je vyrobená z pouhých 3 ingrediencí. Budeme potřebovat jen vychlazené kokosové mléko, mražené banány a vanilku. Na domácí zmrzlinu z kokosového mléka a mražených banánů si připravíme: 1 plechovku plnotučného kokosového mléka, 2 až 3 mražené banány (oloupané a nakrájené na kolečka) a trochu vanilkového extraktu (nebo dřeň z vanilkového lusku).
V tomto období je na zahrádkách množství voňavé levandule, která nemusí sloužit pouze na okrasu nebo provonění vašeho bytu. My vám dnes ukážeme, jak si můžete doma připravit vlastní levandulovou limonádu. Budeme na ni potřebovat: 250 ml vody, 250 g cukru, 2 lžíce levandulových květů (čerstvých nebo sušených) a 200 ml citronové šťávy.