Jednoduché

Vyberte si z 905 receptů

1 srpna., 2024
Drůbež

Kuře Marbella

12 kuřecích paliček (popř. celé kuře rozdělené na porce), 1 palice česneku, 1 hrst sušených švestek, 250 ml bílého vína, 3 lžíce vinného octa, 4 lžíce extra panenského olivového oleje, 4 lžíce hnědého cukru, 3 lžíce oliv, 2 lžíce čerstvého oregana, 1 lžička soli
Číst dále »
0 komentářů
1 srpna., 2024
Nápoje studené

Mátovo-malinová limonáda

1 šálek čerstvě vymačkané šťávy z citronu, 500 ml vychlazené perlivé vody, hrst čerstvých mátových listů, 100 g čerstvých malin, 4 lžíce třtinového cukru, led
Číst dále »
0 komentářů

Omeleta s hráškem

4 vejce, 2 lžíce mléka, 100 g hrášku (nemáte-li čerstvý, může být i ve slaném nálevu), 100 g slaniny nebo šunky, kousek másla, zelený salát na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
31 července., 2024
Nápoje studené

Virgin Piňa Colada (bez alkoholu)

1 kolečko čerstvého ananasu, 100 ml ananasového džusu, 50 ml kokosového mléka, 10 ml smetany, led, ananas na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
30 července., 2024
Zmrzliny a nanuky

Melounový led

různé druhy melounu (červený, medový, kantalup, žlutý, galia) a vykrajovátko na ovocné kuličky
Číst dále »
0 komentářů
30 července., 2024
Sladká jídla

Ovocné plátky

zahradní ovoce dle chuti (jahody, maliny, ostružiny….) a 2 banány
Číst dále »
0 komentářů
30 července., 2024
Sladká jídla

Lívanečky s borůvkami

Těsto: 200 g hladké mouky, 50 g hrubé mouky, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 3 vejce, špetka soli, 4 dl mléka, 2 lžíce cukru, hrst borůvek Dále: olej na smažení, 6 lžic tekutého medu, trochu tuzemáku, 2 lžíce přepuštěného másla, šťáva z 1/2 citronu, čerstvé borůvky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
25 července., 2024
Nápoje studené

Jahodové mojito (koktejl)

Mojito a jahoda? To je opravdová lahoda! Připravíme si na něj: čerstvé jahody (asi 3 větší nebo 5 menších), šťávu z 1/2 limetky, lístky čerstvé máty, 3 lžičky hnědého cukru, 4 cl bílého rumu, drcený led a sodovku (perlivou vodu).
Číst dále »
0 komentářů
25 července., 2024
Zmrzliny a nanuky

Pomerančový sorbet

V hrnci svaříme vodu s cukrem a nasekanými lístky čerstvé máty. Po rozpuštění cukru sejmeme z ohně a dáme na chvíli vychladit do mrazáku. Vymačkanou šťávu z pomerančů mezitím smícháme s pomerančovou kůrou a poté vlijeme do vychlazené cukrové směsi. Celou směs přelijeme do plastové nádoby a vložíme do mrazáku. Průběžně (zhruba každou hodinu) promícháváme vidličkou, aby se nevytvořily velké ledové krystalky. Celkově necháme zhruba 6 hodin mrazit. Podáváme buď bez alkoholu – jako zmrzlinu v miskách či vydlabaných pomerančích, nebo jako osvěžující koktejl zastříknutý sektem či vychlazenou vodkou ve vysokých sklenicích. Poznámka: Sorbet je zmrzlý dezert vyrobený z oslazené vody ochucené ovocným džusem, doplněný zpravidla vínem a/nebo tvrdým alkoholem. Název sorbet pochází s latinského slova “sorbere”, které znamená jíst a pít současně. Oproti zmrzlině sorbet neobsahuje mléko či mléčné výrobky, což z něj dělá vlastně nízkotučnou variantu zmrzliny.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky