Jednoduché

Vyberte si z 898 receptů

18 června., 2012
Omáčky a dresinky

Omáčka z oliv a oček

Veškeré suroviny dáme do mixéru a mixujeme, až vznikne jemná kaše. Tuto omáčku podáváme k masovým pečením. Poznámka: Omáčku z oliv a oček vyzkoušejte například s naším pardubickým špízem – recept na něj přinášíme ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Brambory plněné tvarohem a tuňákem

1 kg nových brambor, 1 vanička měkkého tvarohu, 1 konzerva tuňáka (nejlépe kousky v olivovém oleji), 1 menší cibule, sůl, mletý bílý pepř, citron, cherry rajčátka, několik listů zeleného salátu, trochu balzamikového octa
Číst dále »
0 komentářů
21 března., 2012
Domácí výrobky

Domácí majonéza bez vajec

Nejprve si dáme do lednice dobře vychladit olej s mlékem. Vychlazené je přelijeme do vysoké užší nádobky a šleháme ručním tyčovým mixérem. Vyšlehanou majonézu ochutíme solí, octem (nebo citronovou šťávou), mletým pepřem a cukrem. Smícháme s dijonskou hořčicí a můžeme podávat. Poznámka: Do domácí majonézy můžeme přidat i například utřený česnek, nasekanou bazalku nebo jiné bylinky. Můžeme z ní vyrobit i vynikající domácí tatarskou omáčku – recept na ni máme ZDE
Číst dále »
7 komentářů
23 února., 2012
Přílohy

Hrnkové knedlíky z mikrovlnky

Rohlíky nakrájíme na kostičky a osolíme. Přidáme žloutky, mléko, mouku s práškem do pečiva a podle chuti nasekanou pažitku. Vše zamícháme a jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Vzniklou směs plníme do hodně vymaštěných a strouhankou vysypaných hrníčků asi do dvou třetin. Hrníčky vložíme do mikrovlnky a vaříme 8 až 9 minut. Knedlíky jsou rychlé, dobré a nedají se pokazit.
Číst dále »
0 komentářů
2 prosince., 2011
Moučníky pečené

Vánočka s rumovou smetanou

Pokud vám zbyla od Vánoc nějaká vánočka a chtěli byste nějaký neotřelý tip na její servírování, máme pro vás jeden zaručeně lahodný…
Číst dále »
0 komentářů
10 srpna., 0202
Přílohy

Pečené brambory s rozmarýnem

Brambory oloupeme a pokrájíme je na měsíčky. Dáme je do pekáčku, překapeme olivovým olejem a posypeme hrubozrnnou solí. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180° Celsia. Pečeme asi 40 minut dozlatova. Na posledních pár minut přihodíme i nasekaný rozmarýn, aby se krásně rozvoněl, ale nespálil. Dozlatova upečené brambory s rozmarýnem podáváme například k masu.
Číst dále »
0 komentářů

Hovězí guláš s černým pivem

Maso nakrájíme na kostičky a prozatím dáme stranou. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibulku (kromě jedné – tu si necháme čerstvou na hotový guláš). Pozor! Je to ta nejdůležitější věc na celém receptu, která pak dává chuť celému jídlu. Cibuli tedy smažíme opravdu dlouho – až půl hodiny. Když je cibulka krásně osmažená, poprášíme jí cukrem a přidáme maso. Zlehka ho osmažíme, aby se zatáhlo. Poprášíme sladkou a pálivou paprikou. Důkladně zamícháme a zalijeme pivem. Pokud se pivo vypaří rychleji než je hotové maso, podlijeme guláš trochou vody. Vaříme tak dlouho dokud se maso krásně nerozpadá. Dochutíme solí a pepřem, přidáme rajčatový protlak a dle potřeby zahustíme chlebem. Na závěr dozdobíme nakrájenou cibulkou. Náš tip: Podáváme například s karlovarským knedlíkem nebo s čerstvě upečeným chlebem
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky