Přesnídávku nandáme do formiček (tvořítek) na nanuky, zapíchneme do nich dřívko a dáme zmrznout do mrazničky. Zmražené nanuky můžeme kvůli snadnějšímu vyndání z formičky nejprve přelít teplou vodou. Ihned podáváme. Poznámka: Přesnídávka může být i naše domácí (recept na ni naleznete ZDE)
80 ml smetany ke šlehání (33 % tuku), 100 g čokolády na vaření (doporučujeme vyzkoušet naši značku Sladká tečka), 4 banány a podle chuti nasekané ořechy, kokosová moučka, cukrové ozdoby apod.
Mléko nalijeme do kastrůlku a přisypeme vyloupané pistácie s vanilkovými cukry a moučkovým cukrem. Přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut, aby pistácie změkly a uvolnily svoji vůni. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a necháme v lednici vychladnout. Do studeného pistáciového mléka přidáme šlehačku, guaranovou gumu a jemně nasekanou mátu. Vše důkladně rozmícháme. Na závěr vyšleháme ještě jednou mixérem a dáme do zmrzlinovače, popř. do mrazáku (tam ale musíme čas od času zamíchat, aby konzistence zmrzliny byla co nejlepší).
4 čokoládové vejce – s překvapením nebo bez něj (doporučujeme naše dvojbarevné kouzelné čokoládové vejce s překvapením Dolcezza), vanilková nebo kokosová zmrzlina, strouhaný kokos na ozdobu