cca 1/2 balíčku mraženého špenátového protlaku (170 až 200 g), 2 hrnky mléka (tj. 4 až 5 dl), 2 vejce, asi 200 g polohrubé mouky, trochu soli, mletý pepř, 2 až 3 stroužky česneku, olej na smažení
Perfektní kombinace chutné zeleninové směsi doplněná výrazným kozím sýrem, to vše zabalené v měkké palačince. Na přípravu budeme potřebovat: 500 ml mléka, 250 g hladké mouky, 2 vejce, ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva, ½ lžičky soli, ½ lžičky sušeného česneku, olej na smažení, ratatouille a kozí sýr
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme okapat. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Oloupanou a pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji a přidáme k ní prolisovaný česnek. Asi minutu restujeme, poté přidáme květák, brambory, pokrájená rajčata a dále mícháme a smažíme. Posypeme kari kořením, zalijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Mezitím si smícháme bramborový škrob se smetanou a přidáme ke květáku. Dusíme posledních pár minut a odstavíme z ohně. Podle chuti přisolíme a opepříme. Posypeme posekanou petrželkou a podáváme buď samotné nebo s rýží.
1 ks střední špagetové dýně, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany, 200 ml mléka, 100 g žampionů, 2 hrsti čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, 100 g nivy a 100 g eidamu.