Těstoviny

Vyberte si z 40 receptů

Bleskové špagety s tuňákem

Oběd bohatý na bílkoviny, který máte na talíři do deseti minut – to jsou špagety s tuňákem. Na dvě porce si připravíme: 200 g špaget (vyzkoušejte spaghetti COOP Premium), 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 100 g cherry rajčat, 150 g tuňáka ve vlastní šťávě (doporučujeme tuňáka ve vlastní šťávě COOP Premium), 4 lžíce krémového sýra (např. žervé Ranko), sůl, pepř a hrst čerstvé bazalky.
Číst dále »
0 komentářů
20 listopadu., 2024
Mleté maso, Těstoviny,

Boloňské lasagne

Nejprve si připravíme masové ragú: V hlubším kastrolu rozehřejeme olivový olej  s máslem a zvolna na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso a znovu zarestujeme. Podlijeme vínem, přidáme pokrájená rajčata, protlak, koření na těstoviny, sůl a pepř. Při nízké teplotě necháme dusit asi hodinu, dokud nevytvoříme celistvou hustou omáčku. V průběhu vaření masového ragú uděláme bešamel: Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, přilijeme vlažné plnotučné mléko – tolik, abychom získali bešamel krémové konzistence. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem. Nyní si předvaříme lasagne v osolené vodě max. 2 minuty. Do hotového masového ragú ještě vmícháme na závěr najemno nasekanou bazalku a pokrájené olivy. Do skleněného pekáčku, který jsme vymazali máslem, vložíme první vrstvu těstovin, zalijeme ji vrstvou boloňské omáčky, zasypeme strouhaným parmezánem, opět proložíme vrstvou těstovin a postup opakujeme podle množství surovin a velikosti zapékací mísy. Končíme boloňskou omáčkou, přelijeme bešamelem a posypeme strouhaným parmezánem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut na 180 stupňů. Zapečené lasagne ihned podáváme. Poznámka: Věděli jste, že lasagne (česky lazáně nebo lazaně), které mají tvar širokých obdélníkových plátků, pocházejí z italského města Bologna? Proto se i hotové jídlo prokládané nejrůznějšími náplněmi nazývá Boloňské lasagne.
Číst dále »
0 komentářů
31 října., 2024
Těstoviny

Těstoviny s dýní a smetanou

Ochutnejte tento netradiční recept s dýní. Příprava je opravdu nenáročná, zabere vám pár minut, zato chuť vás jistě mile překvapí. Budeme potřebovat: 250 g špaget (doporučujeme naši značku COOP Premium), 1/2 středně velké dýně hokkaido, 150 ml smetany, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, hrst lístků čerstvého špenátu (nemusí být), sůl a mletý pepř, tvrdý sýr k posypání.
Číst dále »
0 komentářů

Strašidelné masové koule

400 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g tvrdého sýra, 1 lžíce plnotučné hořčice, pepř, sůl, olivový olej, špagety, sterilovaná rajčata, olivy, mletá skořice
Číst dále »
0 komentářů
18 září., 2024
Těstoviny

Těstoviny se slaninou a kapustou

Těstoviny si uvaříme v osolené vodě, přičemž na dvě zbývající minuty přidáme omytou, očištěnou a pokrájenou kapustu. Po uvaření těstoviny s kapustou slijeme a zakápneme olivovým olejem. Slaninu nakrájíme na plátky a dokřupava ji na pánvi bez tuku opražíme. Do větší mísy vložíme těstoviny s kapustou, přidáme opraženou slaninu a vše zlehka promícháme. Přesypeme jemně nastrouhaným parmazánem či jiným sýrem a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
3 září., 2024
Těstoviny

Těstoviny s hráškem a sýrem

300 g těstovin, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 200 g mraženého hrášku, 1/2 hrnku vody nebo vývaru, sůl, hrubě mletý pepř a 150 g oblíbeného nastrouhaného sýra
Číst dále »
0 komentářů
13 května., 2024
Těstoviny

Italské těstoviny se sušenými rajčaty a olivami

500 g těstovin (doporučujeme penne nebo mašličky COOP Premium), asi 10 kousků sušených rajčat naložených v oleji, 150 g oliv, čerstvé bylinky a parmazán na posypání
Číst dále »
0 komentářů

Těstoviny s mozzarellou

Tyto těstoviny jsou vlastně takový převlečený teplý Caprese salát s mozzarellou a cherry rajčátky. Jsou rychle hotové a tak dobré, že je ještě rychleji sníte! Připravíme si na ně: 300 g těstovin – vyzkoušejte naše Farfalle COOP Premium (ve tvaru motýlků), asi 10 malých červených rajčátek, 1 balení mozzarelly mini (doporučujeme také COOP Premium), 2 stroužky česneku, 2 lžíce bílého vinného octa, sůl, mletý pepř, zelené bylinky (petrželka nebo bazalka)
Číst dále »
0 komentářů
1 února., 2024
Těstoviny

Zapečené těstoviny s brokolicí a pivním sýrem

300 g těstovin (např. penne), 500 g brokolice, 200 g uzeného masa nebo slaniny, 220 g (2 ks) pivního sýra Ranko, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 200 ml smetany 12%, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky