Tento tradiční korejský pokrm z fermentovaného čínského zelí s chilli a dalšími přísadami má velmi mnoho variant a dělá se nejen v Koreji. V korejské kuchyni se však podává téměř ke každému jídlu.
asi 400 g pekingského zelí, 2 mrkve, 2 jablka, 100 g kukuřice (rozmrazené či z konzervy), 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, chilli (podle chuti)
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Dáme je do salátové mísy, kam přidáme i oloupanou a na kousky či plátky pokrájenou cibuli. Zálivku si připravíme smícháním vody, olivového oleje, octa a cukru. Dochutíme ji solí a pepřem a přelijeme přes rajčata s cibulí. Vše lehce promícháme, podle chuti přesypeme posekanou pažitkou a dáme vychladit do ledničky. Hotový rajčatový salát podáváme samotný nebo jako přílohu k masu.
Fazole přebereme, propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je uvaříme doměkka. Jarní cibulku a česnek očistíme, cibulku nasekáme najemno a česnek utřeme se solí. Uvařené fazole scedíme, necháme okapat a dáme do mísy. Z olivového oleje, citronové štávy a sójové omáčky si připravíme zálivku, do níž přidáme nasekanou jarní cibulku a rozetřený česnek. Okořeníme mletým pepřem. Zálivku smícháme s fazolemi a dáme odležet na několik hodin do lednice. Fazolový salát podáváme s pečivem.
Avokádo je cenný zdroj převážně nenasycených tuků. Dále obsahuje řadu vitamínů: B, C, E, K, a minerálních látek jako draslík, magnesium či fosfor. Pomáhá regulovat hladinu cholesterolu, snižuje krevní tlak a posílí vaše srdce. Na salát budeme potřebovat: mix listových salátů , 1 pomeranč , 1 červený grep , 1 malé avokádo , černý sezam. N a zálivku: 2 lžíce olivového oleje , ½ lžičky balzamikového octa a ½ lžíce pomerančové šťávy .