Ryby a mořské plody

Vyberte si z 48 receptů

Grilované makrely

3 celé makrely, 4 stroužky česneku, 1 lžíčka mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, 6 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, 2 lžíce sezamových semínek, olej (na potření mřížky grilu)
Číst dále »
0 komentářů
24 května., 2021
Ryby a mořské plody

Tuňákový tatarák s celerem

250g tuňáka, ½ lžičky koření madras, 1 lžíce celeru nasekaného najemno, 2 najemno nakrájená cherry rajčata, 1 lžíce najemno nakrájené cukety, 1 lžíce najemno nasekaného kopru, sůl, pepř, citronová šťáva
Číst dále »
0 komentářů

Poke bowl

Znáte Poke bowl? Je to tradiční havajský pokrm, jehož základem je rýže a syrové ryby, tudíž je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a vitaminy. Nebojte se tento trend letošního roku s námi vyzkoušet.  Na poke bowl budeme potřebovat: 100 g čerstvého lososa,
Číst dále »
0 komentářů
16 března., 2021
Ryby a mořské plody

Candát s rozmarýnem

4 filety z candáta, 1 dl bílého vína, 2 dl zeleninového vývaru, 40 g másla, 4 až 5 ks snítek čerstvého rozmarýnu, sůl, hladká mouka na obalení, mletý pepř, 1 citron
Číst dále »
0 komentářů

Těstoviny s krevetami a kokosovým mlékem

Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody. V hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme krevety. Pokud máme krevety již předvařené, postačí jim jen pár minut, pokud ne, restujeme chvíli déle, až jsou dokonale růžové a voní. Krevety osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, chilli, limetkovou šťávu a med. Promícháme a vlijeme kokosové mléko. Necháme pár minut prohřát a mezitím si scedíme na skus uvařené těstoviny. Ty zamícháme do připravené směsi a ještě chvíli prohříváme a promícháme, aby se chutě propojily. Dozdobíme lístky čerstvých bylinek a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů
1 listopadu., 2020
Ryby a mořské plody

Slávky na bílém víně

Slávky důkladně očistíme a necháme je odležet v ledové vodě. Na oleji si osmažíme na kolečka nakrájený česnek ke kterému přidáme nakrájená cherry rajčátka. Poté přidáme slávky a necháme chvíli podusit pod pokličkou. Až se slávky začnou otevírat přilijeme bílé víno a chilli papričky. Necháme ještě chvíli podusit. Slávky musí pustit vodu. Poté dosolíme a přidáme citronovou šťávu. Až budeme mít slávky stažené z plamene přidáme nakrájenou petrželku, promícháme a můžeme podávat s čerstvou bagetkou. Dejte si pozor, na konzumování neotevřených slávek. Znamená to, že jsou zkažené.
Číst dále »
0 komentářů

Zapékané cuketové květy s krevetovou pěnou

V kuchyňském robotu rozmixujeme krevetky, kopr, smetanu, citronovou kůru a citronovou šťávu. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně do něj vmícháme krevetovou směs. Z cuketových květů opatrně odstraníme okvětní tyčinky. Cuketové květy rozevřeme a plníme krevetovou směsí s bílky. Květy opět uzavřeme a vyskládáme do zapékacího pekáčku. Pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů zhruba 20 minut.
Číst dále »
0 komentářů
5 února., 2020
Ryby a mořské plody

Pečený losos s grepem

2 kousky lososa, sůl, trochu bílého pepře, kousek másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 červený grep, 1 dl grepového džusu, zelený salát (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
21 prosince., 2019
Ryby a mořské plody

Tatarák z lososa

400 g čerstvého lososa, sůl, mletý bílý pepř, asi 30 kaparů, 1 dl bílého vína, 4 lžíce olivového oleje, 1 větší cibule, 4 lžíce dijonské hořčice, šťáva z 1 citronu či limetky, zelená petrželka, kopr nebo koriandr
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky