Recepty veškeré

Vyberte si z 1203 receptů

9 března., 2020
Sladká jídla

Francouzské palačinky (Crêpes) s kiwi

250 g hladké mouky, 3 vejce, 1/2 litru mléka, 100 g másla (do těsta), 50 g cukru, špetka soli, asi 1/2 kostky másla (na smažení palačinek), 3 kiwi, čokoládová poleva, trochu strouhané čokolády na ozdobu
Číst dále »
3 komentáře

Brokolicová pomazánka

1 menší brokolice, 2 kelímky přírodního sýra Duko, sůl, pepř, šťáva z citronu, 2 lžíce oříšků dle chuti (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
26 února., 2020
Polévky teplé

Tradiční japonská polévka miso

Kousek řasy wakame, 2 houby shitake, 100 g neochuceného tofu, 1 lžíce oleje, 2 jarní cibulky nebo kousek pórku, 2 lžíce miso pasty,  2 lžíce kvalitní sojové omáčky, 500 ml vývaru (drůbežího nebo zeleninového), dále dle chuti: libovolnou blanšírovanou zeleninu (brokolici, hrášek, ředkvičky), pšeničné nudle, hrst čerstvých klíčků nebo výhonků, trochu nasekaného zázvoru.
Číst dále »
0 komentářů
20 února., 2020
Domácí výrobky

Domácí kuřecí paštika pro kočky

Na 5 paštik budeme potřebovat: 250 g kuřecích jater, 100 g kuře­cích prsou, 200 g rýže a oblíbenou čerstvou trávu vaší kočky
Číst dále »
0 komentářů

Snídaně pro dva

2 kvalitní párky, 3 lžíce olivového nebo řepkového oleje, 2 vejce, kousek jarní cibulky, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
12 února., 2020
Drůbež

Kuřecí maso s mangem

Netradiční asijská sladko slaná kombinace potěší vaše chuťové buňky a poskytne opravdu nevšední gastronomický zážitek.
Číst dále »
0 komentářů

Pravá anglická pomerančová marmeláda

1 kg chemicky neošetřených (bio) pomerančů s tlustou kůrou (popř. řádně umytých pod proudem horké vody), 1 a 1/2 kg želírovacího cukru
Číst dále »
0 komentářů
5 února., 2020
Ryby a mořské plody

Pečený losos s grepem

2 kousky lososa, sůl, trochu bílého pepře, kousek másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 červený grep, 1 dl grepového džusu, zelený salát (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
4 února., 2020
Drůbež

Pečená kuřecí prsa s citrusy

Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Jemně je naklepeme a na vrchní straně uděláme mělké zářezy nožem. Z olivového oleje, hořčice, soli, mletého pepře a tymiánu připravíme marinádu, kterou kuřecí prsa potřeme a dáme asi na hodinu odležet. Mezitím si připravíme citrusy: Pomelo, grep i pomeranč oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a citrusové měsíčky na něm mírně (!) osmahneme. Pokapeme medem a necháme nasáknout. Marinované maso poté opečeme na druhé pánvičce z obou stran dozlatova. Na talíře naaranžujeme kousek zeleného salátu s měsíčky teplých medových citrusů, přidáme ogrilovaná kuřecí prsíčka a jemně pokapeme balzamikovým octem. Poznámka: Jako přílohu vyzkoušejte například česnekovou bagetu – náš recept na ni naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky