Recepty veškeré

Vyberte si z 1205 receptů

21 ledna., 2025
Přílohy

Chléb s bazalkovým pestem

Řekne-li se bazalkové pesto, okamžitě si jej představíme s těstovinami. Ovšem my vás dnes přesvědčíme, že vynikající je také s chlebem. Pestem si krajíc chleba nebudeme potírat, ale bude přímo součástí těsta na vynikající domácí chléb. 400 g hladké mouky, 5 g sušeného droždí, 20 g cukru, 20 g rozpuštěného másla + máslo na vymazání formy, 2 vejce, 50 ml mléka, 190 ml vody, 190 g bazalkového pesta, sůl, kousek tvrdého sýra a čerstvé bazalky na ozdobu
Číst dále »
21 ledna., 2025
Moučníky pečené

Skořicoví šneci

250 ml mléka, 40 g droždí, 500 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 60 g másla, 3 lžičky cukru, 90 g lískových ořechů (nebo mandlí), 3 sáčky skořicového cukru, 4 lžíce másla, 1 vejce
Číst dále »

Celozrnné croissanty

350 ml mléka, 450 g hladké špaldové mouky, 340 g másla, 50 g cukru, 14 g instantního droždí, trochu soli, 1 hladká mouka (na vál), vejce (na potření), sezamová a lněná semínka (na posypání)
Číst dále »
21 ledna., 2025
Přílohy

Česnekový pita chléb

Do velké mísy dáme rozdrobené kvasnice s vlažnou vodou, přidáme 3 hrnky prosáté mouky a vše řádně spojíme. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zbytek prosáté mouky a vše dobře prohněteme tak, aby vzniklo husté táhlé těsto. To si položíme na pomoučený vál a začneme ho ručně silou hníst. Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu mouky, aby nám vzniklo hladké a pružné těsto. Poté si hotové těsto pomažeme ze všech stran olivovým olejem a dáme do mísy, kterou přikryjeme utěrkou. Těsto necháme 1 až 2 hodiny kynout. Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 kusy, ze kterých vytvoříme ovály dlouhé asi 20 cm. Přemístíme je na plechy vyložené pečicím papírem a shora uděláme (namočeným prstem) důlky do řad. Propíchané chleby pokapeme olivovým olejem. Připravené plechy vložíme do předehřáté trouby na 240 °C a pečeme přibližně 5 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá kůrka. Upečený česnekový pita chléb necháme vystydnout a poté zabalíme do utěrky, aby nám neztvrdnul. Podáváme jako přílohu k různým masovým nebo zeleninovým pokrmům.
Číst dále »
20 ledna., 2025
Rýžové pokrmy

Rizoto s medem a sýrem

Toto skvělé rizoto s medem a parmazánem je jednoduché, ale jistě vás překvapí svou vynikající chutí. Připravíme si na něj: 2 lžíce olivového oleje, 350 g rýže, 1 cibuli, 2 dl vína, asi 1 litr zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, 1 lžíci medu, 100 g parmazánu (popř. jiného tvrdého sýra), sůl, čerstvý mletý pepř a citron (podle chuti).
Číst dále »
17 ledna., 2025
Moučníky pečené

Pečená jablka

4 jablka, šťáva ze 2 pomerančů, 4 lžíce rozinek, 4 lžíce tuzemáku, 4 lžíce medu, mletá skořice a kousek másla
Číst dále »
17 ledna., 2025
Ryby a mořské plody

Kuskus s tuňákem a cibulí

2 lžíce másla, 2 červené cibule, 2 konzervy tuňáka v olivovém oleji, 1 jarní cibulka, 3 stroužky česneku, sůl, šťáva z 1/2 citronu, 200 g kuskusu, 3 dl vody nebo vývaru, několik lístků čerstvých bylinek – např. máty nebo rukoly (nemusí být)
Číst dále »
16 ledna., 2025
Moučníky pečené

Rychlé banánovo-ovesné sušenky

Udělejte si zdravé sušenky z banánu a ovesných vloček. Jsou nejenom velmi snadné, ale také chutné a zcela veganské, takže si na nich může pochutnat skutečně každý. Na rychlé banánovo ovesné sušenky si připravíme: 2 větší zralé banány, 2 hrnky ovesných vloček, rozinky nebo brusinky (nemusí být), čokoládové kousky či kokos (nemusí být), 1 lžička skořice nebo kakaa (nemusí být)
Číst dále »
14 ledna., 2025
Drůbež

Kuřecí maso se zázvorem

500 g kuřecího masa, 3 červené cibule, 100 g čerstvého zázvoru, 1 dl olivového oleje, 2 lžíce medu, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, mletý pepř, 4 stroužky česneku
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky