Recepty veškeré

Vyberte si z 1203 receptů

21 listopadu., 2022
Drůbež

Kuřecí prsa s hořčično-medovou omáčkou

4 kousky kuřecích prsou, sůl, mletý pepř, asi 3 lžíce řepkového či slunečnicového oleje (vyzkoušejte řepkový či slunečnicový olej COOP Premium), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce medu, 150 ml smetany (doporučujeme naši smetanu Ranko), trochu citronové šťávy, čerstvé bylinky (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
19 listopadu., 2022
Domácí výrobky

Domácí vanilkový cukr

1/2 kg krupicového cukru, 1 celý vanilkový lusk
Číst dále »
0 komentářů
19 listopadu., 2022
Domácí výrobky

Domácí vanilkový extrakt

1 vanilkový lusk, 2 dl kvalitní vodky (doporučujeme Marshall vodku COOP)
Číst dále »
0 komentářů

Fazolová polévka

250 g červených fazolí, 1,5 l masového vývaru, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 bobkové listy, 1 až 2 pikantní klobásy, 1/2 plechovky konzervované kukuřice, sůl, pepř, mletá červená paprika, zelená petrželka na ozdobu, červená paprika na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
14 listopadu., 2022
Polévky teplé

Krémová pórková polévka

300 g pórku, 3 brambory, 4 lžíce olivového oleje, 1 litr vody, muškátový květ, sůl a mletý pepř, 50 g másla
Číst dále »
0 komentářů
14 listopadu., 2022
Polévky teplé

Italská polévka Minestrone

3 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 200 g fazolí, cca 1 a 1/2 l vody nebo vývaru, 1 konzerva loupaných rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 mrkve, kousek bulvového celeru, 2 brambory, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, nať z čerstvé petržele (případně i čerstvá tymiánová nať), sůl a pepř
Číst dále »
0 komentářů
10 listopadu., 2022
Polévky teplé

Kapustová polévka

250 g kapusty, 2 brambory, 1 větší mrkev, 1 malý celer, 1 středně velká cibule, 5 stroužků česneku, kousek másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, mletý pepř, lžička soli, trochu drceného kmínu, trochu citronové šťávy, zelená petrželka
Číst dále »
0 komentářů
7 listopadu., 2022
Moučníky pečené

Americké koblížky Donuts

Do mísy nasypeme polohrubou mouku a přidáme k ní moučkový i vanilkový cukr, rozdrobené droždí, špetku soli, mletou skořici a nastrouhanou citronovou kůru. Do mísy rozklepneme také vejce a přilijeme máslo rozpuštěné v teplém mléce. Spojíme do hladkého těsta, které posypeme hladkou moukou a přikryjeme utěrkou. Dáme do tepla zhruba na hodinu vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na přibližně 30 dílů, z každého dílu uděláme bochánek, který rukou trochu zploštíme. Malým kulatým vykrajovátkem uděláme uprostřed díru. Koblížky přikryjeme utěrkou a necháme dalších asi 15 minut v teple dokynout. Pak je smažíme z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova a přebytečný tuk osušíme do papírového ubrousku. V průběhu smažení si připravíme jahodovou polevu: Prosátý moučkový cukr nasypeme do misky a přidáme k němu citronovou šťávu s jahodovou marmeládou a vroucí vodou. Vše utřeme na hladkou polevu. Osmažené a osušené koblížky touto polevou přelijeme a polevu necháme zaschnout. (Pochopitelně můžeme na polevu použít i rozpuštěnou čokoládu.) Koblížky podáváme například s kávou. Poznámka: Donuts nebo donuty (čteme donats či donaty) jsou vlastně podobné našim kynutým koblihám, jen s tím rozdílem, že mají uprostřed otvor a dovnitř se nedává sladká náplň. Hořejší část donutu se často posypává oříšky nebo polévá pudinkem či čokoládou. Donuty jsou dnes […]
Číst dále »
0 komentářů
31 října., 2022
Moučníky pečené

Domácí sušenky Oreo

Těsto: 1 vejce, 180 g másla, 300 g hladké mouky, 5 lžic kakaa, 100 g moučkového cukru, 1/2 kypřicího prášku do pečiva Náplň: 1 kelímek měkkého tvarohu, 100 g sušeného mléka, moučkový cukr (podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky