Těsto: 350 g hladké mouky, 3 žloutky, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, trochu nastrouhané citronové kůry (z bio citronu) Dále: nutella nebo jiná lískooříšková pomazánka, moučkový cukr na posypání (nemusí být)
Připravíme si: 1 plechovku kondenzovaného mléka slazeného, 6 vrchovatých lžiček instantní kávy (rozpuštěných v 30 ml teplé vody), 250 ml smetany ke šlehání, 150 ml tuzemáku, 1 sáček vanilkového cukru a podle chuti i trochu mleté skořice.
Glögg je tradiční švédský horký nápoj, to ale neznamená, že si jej nemůžeme připravit i my v Čechách. Je podobný našemu svařáku a je skvělý na zahřátí. Budeme na něj potřebovat: 750 ml kvalitního červeného vína, 400 ml portského vína, 250 ml vodky, hrst rozinek, hrst nasekaných sušených fíků, šťáva ze dvou pomerančů, 2 badyány, 1 chilli paprička, 1 hřebíček, 3 kardamomy, 2 tyčinky skořice