Recepty veškeré

Vyberte si z 1203 receptů

24 dubna., 2023
Vepřové maso

Pikantní vepřová panenka

800 g vepřové panenky, 150 g kvalitní anglické slaniny, 3 sušená rajčata naložená v olivovém oleji, ½ lžičky drcených chilli papriček, 1 větší stroužek česneku, drcený barevný pepř, sůl, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
24 dubna., 2023
Pomazánky

Pikantní pomazánka s petrželkou

2 kelímky termizovaného přírodního sýra (doporučujeme sýr Duko), 4 lžíce bílého jogurtu, 2 až 3 stroužky česneku, hrst zelené petrželky, 1 chilli paprička a sůl.
Číst dále »
0 komentářů
24 dubna., 2023
Drůbež

Pikantní kuřecí křidélka Buffalo

16 ks kuřecích křidélek, 1 velká cibule, 6 stroužků česneku, čerstvý zázvor, 3 chilli papričky, 8 lžic olivového oleje, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce medu, 1 lžička soli
Číst dále »
0 komentářů

Mražené banány s čokoládou a oříšky

80 ml smetany ke šlehání (33 % tuku), 100 g čokolády na vaření (doporučujeme vyzkoušet naši značku Sladká tečka), 4 banány a podle chuti nasekané ořechy, kokosová moučka, cukrové ozdoby apod.
Číst dále »
0 komentářů
17 dubna., 2023
Moučníky pečené

Čokoládové minibábovky (cupcakes)

Těsto: 120 g hořké čokolády, 150 ml mléka, 3 lžíce cukru, 2 vejce, 1 hrnek (asi 170 g) polohrubé mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, trošku soli Krém: 150 g hořké čokolády, 150 g smetany ke šlehání, 150 g smetanového sýra mascarpone Dále: zdobení podle chuti a fantazie (lentilky, perličky, srdíčka nebo kuličky Dr. Oetker apod.)
Číst dále »
0 komentářů
13 dubna., 2023
Moučníky pečené

Rychlé croissanty z listového těsta

1 balení chlazeného listového těsta (300 g), asi 1/4 másla, lískooříšková pomazánka (doporučujeme naši značku Sladká tečka) a 1 vejce na potření.
Číst dále »
2 komentáře

Marinované artyčoky

Marinované artyčoky jsou výborné především jako příloha ke steakům či rybám.
Číst dále »
0 komentářů
12 dubna., 2023
Zeleninová jídla

Restované artyčoky

Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, restujeme, dokud nezačne zlátnout. Přidáme na plátky pokrájený česnek, citron na čtvrtinky a povařené artyčoky. Zlehka osolíme, opepříme a přidáme tymián. Pár minut restujeme, poté podlijeme vínem a necháme chvilku dusit. Podáváme ozdobené petrželkou – jen tak samotné nebo s čerstvou bagetkou a bylinkovým dipem.
Číst dále »
0 komentářů
11 dubna., 2023
Polévky teplé

Polévka kulajda

hrst čerstvých nebo sušených hub, 4 brambory, 1 a 1/2 l vývaru, 1/2 lžičky kmínu, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky černého pepře, 2 bobkové listy, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, čerstvý kopr, sůl, 3 natvrdo uvařená vejce, vinný ocet na dochucení
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky