Recepty veškeré

Vyberte si z 1199 receptů

17 července., 2023
Zmrzliny a nanuky

Meruňkové nanuky s tvarohem

500 g vypeckovaných meruněk, 4 až 6 lžic cukru (nejlépe třtinového), 200 g tvarohu, 100 ml zakysané smetany, mletá skořice (podle chuti)
Číst dále »
14 července., 2023
Zmrzliny a nanuky

Dýňová zmrzlina

Z dýní už jste jistě vyzkoušeli spoustu receptů. Ale narazili jste už někdy na dýňový mražený krém? Rozhodně nebudete litovat! Na dýňovou zmrzlinu budeme potřebovat: 150 g dýňového pyré, 120 g měkkého tvarohu, 3 lžíce medu a 1 lžičku perníkového koření nebo skořice
Číst dále »

Domácí tvarohová zmrzlina

1 kelímek (200 g) zakysané smetany Ranko, 250 g měkkého tvarohu (vyzkoušejte např. měkký tvaroh Ranko), 100 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru (můžete použít i vanilínový cukr Varoma)
Číst dále »
10 července., 2023
Polévky studené

Studená okurková polévka Tarator

Tradiční bulharská studená okurková polévka Tarator s koprem a ořechy je velmi osvěžující zejména v parném létě. Vyzkoušejte a budete překvapeni, jak umí ochladit. Na polévku Tarator si připravíme: 1 salátovou okurku, 4 stroužky česneku, sůl, 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů, 50 ml olivového oleje, trochu čerstvého kopru, 1/2 litru acidofilního mléka Ranko, 1 velký bílý jogurt (380 g – nejlépe také Ranko), trochu citronové šťávy, ředkvičky, kousek okurky, nasekané vlašské ořechy a čerstvý koriandr nebo zelenou petrželku či kopr (na ozdobu).
Číst dále »
10 července., 2023
Zmrzliny a nanuky

Domácí borůvkové nanuky

250 ml acodofilního mléka, 5 lžic medu, 150 g borůvek, 150 ml smetany ke šlehání
Číst dále »
7 července., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Crostini se sýrem, ořechy a jahodami

Pokud jste někdy ochutnali italskou bruschettu a zachutnala vám, rozhodně vyzkoušejte také crostini. Jedná se o obdobný italský předkrm, ovšem kombinace chutí jsou mnohem rozličnější. Velmi často se připravují například ve sladko-slané verzi s ovocem a sýry – my jsme si vybrali camembert Ranko a jahody. Výborná je ale také například kombinace se sýrem gorgonzola, hruškou, pekanovými ořechy a medem. Na crostini se sýrem, ořechy a jahodami si připravíme: Libovolné pečivo (ideálně ciabattu), zrající měkký sýr (například náš skvělý camembert Ranko), jahodový džem, ořechy (vlašské, pekanové…), trochu olivového oleje a čerstvé jahody na ozdobu.
Číst dále »
4 července., 2023
Moučníky nepečené

Ztracený toast s borůvkami

V misce rozmícháme vejce, která trochu rozředíme mlékem. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem. Plátek toustového chleba obalíme ve směsi vejce a mléka, na rozpálené pánvi jej opečeme z obou stran dozlatova a pak ještě horké obalíme ve skořicovém cukru. Na každý toust položíme ohřáté borůvky s džemem a ozdobíme ušlehanou smetanou. Ihned podáváme. Poznámka: Ve Francii je tento pokrm nazýván “pain perdu” (ztracený chléb), v anglicky mluvících zemích je pak toto jídlo známé jako “french toast”.
Číst dále »
4 července., 2023
Moučníky pečené

Borůvkové muffiny

250 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 140 g krupicového cukru, špetka soli, 200 ml mléka, 5 g rozpuštěného másla, 3 lžíce oleje, 2 velká vejce, 200 g borůvek
Číst dále »
4 července., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Zdravá svačinka ve sklenici

hrst čerstvého ovoce (např. maliny, borůvky, jahody…), bílý jogurt nebo zakysaná smetana, oblíbené müsli a pufované obiloviny (např. quinoa, pukance rýžové, pšeničné, pohankové atd.)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky